Publicitat
Política · 3 de Juliol de 2013. 11:55h.

PP i C's denuncien estelades a escoles públiques

Rigau afirma que les han retirat i que només queda una pancarta en defensa de "l'escola en català"

PP i C's denuncien estelades a escoles públiques

Una estelada al col·legi públic El Frigolet

El PPC i Ciutadans han denunciat l'ús d'estelades a les escoles públiques i han exigit a la consellera d'Educació, Irene Rigau, que "eviti l'exhibició de símbols independentistes a les escoles públiques catalanes".

La diputada popular María José García Cuevas li ha demanat que "corregeixi ja aquesta situació absolutament intolerable i contrària a la més elemental responsabilitat educativa amb menors d'edat", recordant a la consellera que "és la seva obligació, com a responsable de l'educació a Catalunya, garantir als pares que podem enviar als nostres fills a l'escola tranquils".

Durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern del Ple del Parlament, García Cuevas ha mostrat una imatge del col·legi públic El Frigolet de la localitat gironina de Porqueres, on es veu una estelada a la façana de l'edifici "normalitzant i avalant, davant de menors, l'ús d'una bandera que no és oficial ni legal", ha assenyalat García Cuevas.

Així mateix, la diputada ha manifestat que "els nens van a l'escola a formar-se i aprendre la realitat que és -no la que els agradaria a vostès- en un ambient imparcial i objectiu". "Adoctrinar els nens des del sistema educatiu és una cosa únicament propi de règims totalitaris, que aprofiten la vulnerabilitat dels menors en l'ambient escolar", ha afegit.

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha denunciat que la Conselleria d'Educació va instar ahir mateix al col·legi públic Sant Jordi a Navàs a retirar la pancarta independentista que estava col·locada a la façana de l'edifici.

"Volem escoles lliures d'adoctrinament polític. Ja coneixem que vostè és independentista, porta l'estelada al telèfon mòbil", ha dit Carrizosa. "Deixi de fer els ulls grossos", ha emplaçat el diputat de Ciutadans a la consellera d'Educació i ha continuat: Aquests símbols només representen una "ideologia" que "expulsa el dissident".

Finalment, Rigau ha dit que "a Catalunya hi ha 3.327 centres pública i en algun d'aquest solars les adjuntament de la població, han fet onejar una senyera o una estelada. El que sí li puc dir, és que acabat el curs, nosaltres procurem que les edificis quedin preparats per al proper curs. En aquests moments, només hi ha una pancarta a un centre, que no oneja, i que diu: "L'escola en català, ara i sempre".

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#25 Frank, Berga, 04/07/2013 - 12:16

La Sr Rigau no dice la verdad en el IES Guillen de Bergueda de Berga (Bcn),sigue ondeando la bandera de adoctrinamiento separatista o estelada como quieran llamarle,en la fachada lateral de la entrada del patio.

#24 PEPE, MELILLA, 04/07/2013 - 11:37

BLA,BLA,BLA,ADOCTRINAMIENTO,BAL,BAL,BLA, BLA,IMPOSICIÓN,BLA,BLA,BLA,BLA...I ANAR VOMITANT MENTIDES ELS ULTRA-NACIONALISTES ESPANYOLS SENSE PARAR.

#23 Carolina, Aiguafreda, 03/07/2013 - 19:51

I encara hi haurà qui dirà que a les escoles no es fa adoctrinament. Pobres nois i noies, així surten.

#23.1 Jesús, Murcia, 04/07/2013 - 08:40

Carolina, tan adoctrinamiento es familiarizar a los niños con símbolos que defienden el status quo, como las banderas españolas, como familiarizarlos con esteladas que defienden lo contrario.

#22 Albert Demunacu, Barcelona, 03/07/2013 - 19:35

Mentrestant, es poden manifestar fatxes amb la bandera de la gallina i aquí no passa res.
Colla d'impresentables

#21 Kropotkin-Todo por la patria, Vic, 03/07/2013 - 19:24

Los miembros de la División Azul juraban fidelidad a Hitler...PP y C's nos negamos a condenar a la consejera del gobierno que los condecora....eeeeehh, pero q quede claro que los nazis son los catalanistas eh....juas, juas...mejor hundidos