Publicitat
Política · 25 de Maig de 2009. 15:56h.

PP i PSOE comparteixen el 67,9% de votacions a Europa

Duran i Lleida creu que "sajunten qua es tracta de "parar Catalunya"

PP i PSOE comparteixen el 67,9% de votacions a Europa

Josep Antoni Duran i Lleida amb Ramon Tremosa a l'Aplec del Cargol

Convergència i Unió ha difòs que "el PP i el PSOE, incloent els eurodiputats socialistes catalans, han votat junts en un 67,9% de les votacions que es van produir la passada legislatura al Parlament Europeu. Així ho indiquen les dades de Votewatch.eu, una organització no governamental i no partidista. En un àmbit més global, els grups del Partit Popular Europeu i del Socialistes Europeus (que inclouen els respectius correligionaris espanyols) han votat el mateix en un 69,7% de les votacions, segons aquesta mateixa font".

En aquest sentit, el secretari general de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran Lleida, ha valorat que les xifres “posen de relleu com és d’artificial la campanya socialista”. “Que a més es doni a conèixer la voluntat dels dirigents del PP i del PSOE de coordinar-se per fer la pinça a CiU mostra la manca de credibilitat de la campanya socialista en la polèmica entre dretes i esquerres”.
 
Duran ha afegit que “PP i PSC volen fer una pinça a CiU per aturar Catalunya i ocupar el poder”. “Per això la contrapartida pel PP seria més presència a la ràdio i televisió públiques de Catalunya, és a dir, més instruments per a arribar al poder”, ha afegit el dirigent nacionalista.
 
“PP i PSOE es barallen molt i fan de la seva bronca l’eix de la campanya i del debat polític, però això esterilitza la possibilitat de donar una resposta positiva als problemes. Només son capaços d’entendre’s quan es tracta d’aturar Catalunya i Euskadi”, ha afirmat Duran. El secretari general de CiU ha advertit que si la federació no existís o no tingués la força que té “socialistes i populars pactarien a Catalunya com ho fan a Euskadi”.
 
Per la seva banda, el cap de llista de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha assenyalat que en les políques socials i les d’ocupació, el PPE i els socialstes europeus han coincidit en un 56% de les votacions; en canvi, els socialistes han votat un 68% de vegades el mateix que els diputats de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE), el grup en el que s’inscriurà Tremosa. En els camps de llibertats civils i justícia, PPE i PES han coincidit en un 63% de les votacions, mentre que els socialistes i els liberal-demòcrates han votat junts un 85% de les votacions.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marga, Cat, 25/05/2009 - 17:17

Francament, a mi em resulta molt trist i patètic veure com els polítics en aquests dies van fen el ridícul deixant-se veure per tot arreu, què us sembla la foto?