Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2010. 12:32h.

PPC i ERC, fora de joc

El cara a cara perjudica republicans i 'populars'

PPC i ERC, fora de joc

Puigcercós, Mas, Montilla i Camacho, abans del debat de TV3

El cara a cara entre Artur Mas i José Montilla amenaça amb afectar les expectatives electorals del PPC i sobretot Esquerra, que en totes les enquestes està a la baixa. El debat entre dos candidats per televisió en horari de màxima audiència afavoreix el vot útil envers les opcions majoritàries.

Finalment, TV3 emetrà demà el cara a cara electoral entre els candidats a la presidència de la Generalitat de CiU i PSC, després de l’acord a què han arribat els membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El debat serà moderat per Josep Cuní, començarà a les 22.30 després de la ja prevista entrevista electoral que el programa “Àgora” farà a la candidata del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

El PPC ja ha anunciat que impuganàra. Camacho ha assegurat que "sens dubte que impugnarem". En declaracions a El món a RAC-1, ha dit que "jo acceptaré a l'hora que havia d'anar, no a l'hora que ells vulguin canviar per fer un cara a cara" i ha afegit que "les privades tenen les seves regles. A la pública, que es paga amb tots els impostos dels catalans, és fer trampa".

Per la seva part, el cap de campanya d'Esquerra, Xavier Vendrell, ha anunciat que "Esquerra recorrerà el cara a cara de Mas i Montilla davant la Junta Electoral Central perquè no se celebri". Vendrell considera "precipitada" la manera com s'ha pactat fer, obviant la els cinc dies d'antelació amb què s'han de convocar. "Hem parlat molt del cara a cara i havíem establert unes normes de joc amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals", ha dit Vendrell.

La directora de TV3, Mònica Terribas, que va arribar al càrrec amb el vist-i-plau d'Esquerra, ha afirmat per la seva banda que "la programació de TV3 la decidim nosaltres i hem de valorar moltes qüestions, com no perjudicar els altres partits". "Ahir a la nit vam parlar amb tots els partits. Ens va agafar per sorpresa. El que no farem com a televisió pública és perjudicar els altres partits. Creiem que seria una injustícia. Li toca ara a la direcció de la Corporació Catalana i decidir quina és la millor manera de fer-ho", ha indicat.

Sobre el cara a cara, Terribas ha deixat clar que "en principi, és una qüestió que Jaume Collboni i David Madí, s'han posat d'acord per enregistrar-lo". En aquest sentit, ha manifestat que "una cosa és quan es gravi i una altra és quan s'emeti", ja que "marges de maniobra, pel que fa a l'horari, pocs". Però "l'horari dependrà molt de quadrar les agendes".
 
En declaracions a RAC-1, Terribas s'ha mostrat crítica amb la forma com s'ha tractat aquest debat. Segons la directora de TV3, "no té molt sentit que hagin tingut mesos per preparar aquest cara a cara a la televisió pública del país, i que ara, a última hora, a corre cuita, hagin de perjudicar a tercers pel fet de no haver-ho fet amb temps".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gerard, Barna, 22/11/2010 - 20:43

Que facin un altre debat entre ells, com va demanar Puigcercós. Com més, millor. Després cadascú ja decidirà si els vol veure o no.

#1 Jordi, Teià, 22/11/2010 - 14:39

Jo no l'emetria. Total, és una pseudo-imposició d'un Montilla que, després de veure les enquestes d'ahir, ha decidit fotre'ns enlaire l'APM?
Jo, d'en Mas, no hauria acceptat. Oi que ja s'ha fet un debat a 6? Oi que ja els entrevisten un per un? Doncs no crec que calgui ara això.