Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2017. 09:34h.

Prec de Puigdemont per una llista unitària

"Ens cal una refundació de l'esperit de l'Assemblea de Catalunya"

Prec de Puigdemont per una llista unitària

Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat a les forces sobiranistes que configurin una llista conjunta -el termini acaba avui- per a les eleccions del 21 de desembre. "L'ideal és que hi hagi una llista única que inclogui el Govern i qui defensi la democràcia", ha manifestat.

Puigdemont ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que "ens cal una refundació de l'esperit de l'Assemblea de Catalunya" i ha defensat que "no tenim cap més alternativa que anar tots junts" perquè "hi ha gent a la presó".

Tanmateix, ha reconegut que "la República o es fa per via democràtica o no podrem fer-la. No podem permetre que l'estat freni la democràcia". "Hi ha d'haver un pacte democràtic. Els nostres sacrificis estan a disposició de qui tiri endavant aquest projecte", ha subratllat.

També s'ha pronunciat sobre la decisió que va prendre de no convocar eleccions: "Una manera d'aturar el 155 era convocar eleccions però vaig demanar garanties com ara que no hi podia haver presos polítiques, la presència de policia i Guàrdia Civil". "Aquestes garanties no van existir mai", ha lamentat l'expresident, que ha qualificat el 155 de "cop d'estat".

Carles Puigdemont ha defensat la "legitimitat" del Govern i ha denunciat "una persecució política". També ha dit que la seva presència i la de quatre exconsellers a Brussel·les és per "una feina" perquè "la internacionalització obre focus que ajuda els companys empresonats".

En aquest sentit, ha assenyalat que l'Estat espanyol "ha embogit" i ha dit que la causa contra el seu govern és "una causa de drets humans per sobre de la independència i s'estan violant els drets dels companys empresonats".

L'expresident ha reconegut que "tots sabem que podem acabar a la presó si es concedeix l'extradició", però ha remarcat que "això revela que l'única manera que els catalans ens podem mantenir a l'Estat és per obligació". Tanmateix, ha advertit que "anirem als tribunals internacionals i farem que l'Estat espanyol passi vergonya".

Puigdemont ha carregat en un moment de l'entrevista contra el delegat del Govern, Enric Millo: "Qui s'ha cregut què és aquest senyor? Amb quina autoritat es permet parlar aquest senyor en nom de les institucions de Catalunya?"

Finalment, ha criticat que L'Estat espanyol "només parla de constitucionalitat quan li convé" i ha destacat que "algú ha enganyat dient que la Constitució protegeix els drets" perquè "s'han vulnerat drets com el de reunió". "La cultura democràtica espanyola no entén que la manera de resoldre-ho és un referèndum", ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 G.bELLALTA, London ( La City ), 07/11/2017 - 20:55

ME TEMO QUE PRONTO NO PODREMOS ESCUCHAR CATALUNYA RADIO AVISO PARA NAVEGANTES

#26 Sr Pepito , Lerida, 07/11/2017 - 15:28

Terribas:pronto podras ir a entrevistar a tu amado Líder a la prisión de Estremera,pero ten cuidado,las puertas podrian ser sólo de entrada,y podrias quedarte sin salir.Solo por delitos de odio hay para empapelarte una buena temporada.

#25 Poble sec, Bcn, 07/11/2017 - 15:10

Vergonya Cat Ràdio sols falta establir la seu a Bruselas.
Això és el 155? Quant serà la ràdio de tots.
La amiga d Otegui campa y cobra al seu aire, aprofita per evadir capital?

#24 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 07/11/2017 - 14:43

Un fanatic alienat totalment embogit.

El pus nasiunalista generat durant 35 anys ja ha esclatat.

Es inaguantable.

#22 Tom, Barcelona, 07/11/2017 - 13:54

Por lo visto existe una correlación inversa entre el caracter rabioso de sus declaraciones y el escenario de sus comparecencias: hace una semana desde la habitación de un hotelucho, ahora en una buhardilla sin luz...que le será lo siguiente: inmolarse en una alcantarilla??

#22.1 Casper, Bcn, 07/11/2017 - 14:58

Muy buena observacion.