Publicitat
Política · 18 de Maig de 2010. 18:48h.

Premi per a 'un dels nostres'

El Govern guardona el 'rector' de la Universitat Progressista per contribuir a "la millora de la sanitat"

Premi per a 'un dels nostres'

Pasqual Maragall i José Montilla, amb Vicenç Navarro, en un acte oficial

El Govern ha distingit amb les medalles i plaques Josep Trueta nou persones i tres entitats que, pels seus mèrits, han contribuït destacadament al progrés i a la millora de la sanitat. Els guardonats són l’especialista en radiodiagnosi Javier Bardají; el digestòleg Miquel Bruguera; el professor de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra i llicenciat en Medicina, Vicenç Navarro; la podòloga Virgínia Novel; l’infermera Rosa Parés; la periodista Milagros Pérez Oliva; els metges de família Carles Querol i Josep Ruscalleda, i el farmacèutic Andreu Suriol.
 
Vicenç Navarro López (Barcelona, 1937) és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1962). Exiliat d’Espanya el mateix 1962, va estudiar economia política a Suècia i polítiques públiques i socials a la London School of Economics, Oxford i Edimburg. Actualment és catedràtic de ciències polítiques i socials a la Universitat Pompeu Fabra. Va ser també impulsor de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC).

D'altra banda és professor de polítiques públiques a la The Johns Hopkins University, on ha impartit docència durant 35 anys. Dirigeix el Programa en Polítiques Públiques i Socials, patrocinat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra i la The Johns Hopkins University. Dirigeix també el Observatorio Social de España. Anteriorment, va ser catedràtic d'economia aplicada de la Universitat de Barcelona.

Ha estat assessor de les Nacions Unides, l'Organització Mundial de la Salut i de diversos governs europeus i d’Amèrica Llatina, fins i tot del Govern d'Unitat Popular de Xile o el Govern cubà, i d’altres governs, així com del Congrés dels Estats Units d’Amèrica. El 1993 va formar part del grup de treball sobre la reforma sanitària de la Casa Blanca dirigit per Hillary Rodham Clinton. Des del 2004 és el president del Consell Assessor de Sanitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Ha escrit 34 llibres, publicats en diversos idiomes, i més de 600 articles científics. Durant l’any 2009 ha estat un dels investigadors socials espanyols més citats en la literatura científica internacional.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Quim, Vic, 19/05/2010 - 14:22

Quina vergonya! Tots els alumnes del sr. Navarro sabem que és un dogmàtic, un maniqueísta i una personal que hauria d'estar allunyada de la docència. Mal record.

#9 joan, barcelona, 19/05/2010 - 13:11

com sempre tot repartit entre ells . i aixo de progresita que s´ho facin mirar ,que els stalinistes o pseudo ,de progres no crec que en tinguin gaire.

#8 Ben, Reus, 19/05/2010 - 11:25

Avui us cobriu de glòria amb les fotos. Aquesta de la col3lecció de nassos enganxats a ulleres, primavera estiu 2010 és collonuda.

#7 Laia, BCN, 19/05/2010 - 09:31

Aquest individu, col·laborador habitual del Patufet Socialista, és un dels escriptors més demagogs i sectaris que es poden llegir en aquest país. Per això el premia el tripartit, esclar.

#6 Fotem-los al carrer, Barcelona, 19/05/2010 - 08:26

Progressista??? Boníssim l'acudit!