Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2018. 18:51h.

Premis a la confiança

Guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació els Òscars, el 3/24 i Núvol

Premis a la confiança

Òscar Dalmau i Òscar Andreu

El Govern ha premiat Òscar Dalmau i Òscar Andreu amb el Premi Nacional de Comunicació en categoria radiofònica pel programa La competència. El jurat dels premis ha valorat la “combinació de l’actualitat del dia i una mirada irònica i crítica”. També destaquen l’”agilitat i creativitat admirables” amb la que els Òscars condueixen l’espai a Rac1.

Òscar Dalmau i Òscar Andreu també fan un programa d’humor setmanal a TV3, La nit dels Òscars, que es va estrenar el passat 22 de novembre. Un dels primers gags que van interpretar va ser un sobre les càrregues policials als col·legis electorals l’1-O. La Generalitat també ha atorgat el Premi Nacional de Comunicació en categoria de Televisió al Canal 3/24 “per haver aconseguit, al llarg de 15 anys, ser un canal de referència informativa imprescindible”.

En la categoria de Mitjans d’arrel digital, el jurat ha premiat el diari cultural Núvol, pertanyent al grup de comunicació Vilaweb, per la seva “iniciativa de mirada àmplia i oberta sobre el panorama cultural de Catalunya”. També justifiquen el guardó per proposar una “esplèndida diversitat, que aborda tots els àmbits que no acostumen a ser presents als mitjans de comunicació”.

Pel que fa a la categoria de premsa, el jurat ha reconegut Tino Soriano, fotoperiodista col·laborador amb magazines dels diaris de Barcelona, Madrid, França, els EUA, Alemanya i Itàlia. Altres guardonats són, en la categoria de Publicitat l’aplicació Wallapop per ser “un dels mitjans digitals de publicitat de productes de segona mà de referència”.

Corisa Media Grup, una iniciativa multimèdia de la comarca del Ripollès, ha estat el premiat de la categoria de Comunicació de proximitat. Finalment, el jurat ha decidit atorgar una menció d’honor a la periodista Pepi Rafel per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació local i el seu esforç per preservar el patrimoni audiovisual de RTV El Clot.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de l’edició de 2018 ha estat format per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; el president del CAC, Roger Loppacher; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Rosa Romà; la directora de Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Gallardo; el president de l’Associació Catalana de Ràdio, Robert Serentill; el president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, Ramon Grau; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació – UAB, Maria José Recoder; el professor del Departament de Comunicació – UPF, Joan M. Corbella; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; i el COI de McCann Worldgroup Spain, Enric Jové.

Vicent Partal

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Doctor, Barcelona, 04/12/2018 - 21:39

¿Y a la Doctora P Rahola no le han dado ningún premio? de desagradecidos está lleno el mundo, con lo que es ella,seguro que en uno de sus numerosos programas manifestará su malestar. Se van a enterar esos del jurado.

#1 opinador, Barcelona, 04/12/2018 - 19:07

Cada vez que aquí le ponen la palabra Nacional a algo me recuerda a los norteamericanos y sus Seried mundiales de béisbol que sólo juegan ellos, onanismo en estado puro