Publicitat
Política · 27 de Juny de 2010. 08:15h.

Prenafeta contra Villarejo

L'empresari detingut per Pretòria 'passa comptes' amb el fiscal de Banca Catalana en el seu darrer llibre

Prenafeta contra Villarejo

Carlos Jiménez Villarejo, segon per l'esquerra, president del comitè d'ètica de la Policia de Catalunya, amb la resta de membres del comitè. D'esquerra a dreta, Mercè García, Carlos Jiménez Villarejo, Joan Saura, Cristina Manresa, Gemma Calvet i Josep Palouzié (foto: Noemí Jariod)

L'empresari Lluís Prenafeta (Ivars d'Urgell, 1939) aprofita el seu darrer llibre ("El malson", Columna) per passar comptes amb l'exfiscal en cap de Catalunya Carlos Jiménez Villarejo. Prenafeta descriu el seu pas per les presons de Soto del Real (Madrid) i Can Brians després que fos detingut pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón arran de l'Operació Pretòria. Villarejo, assessor ara del Departament d'Interior, va ser el fiscal del cas Banca Catalana juntament amb José María Mena.

L'exsecretari general de Presidència recorda que ha hagut de patir "cinc querelles sempre relacionades, de manera directa o indirecta, amb la meva etapa política", però que totes fins ara han acabat en no res i en fa responsable Jiménez Villarejo. "Mai no he trobat ningú en la meva vida amb tantes ganes d'atribuir-me un fet delictiu. D'associar la meva imatge -i, per extensió, la dels governs de Jordi Pujol- a uns fets negres que poguessin deixar-nos en evidència davant l'opinió pública".

"Carlos Jiménez Villarejo", continua, "és de les persones que consideren que una polític que o un partit que no es proclamin d'esquerres no poden ser honestos. Com que les dretes són perverses per definició -per la seva definició, vull dir-, no és lògic que nignú se'n senti de manera natural".

Prenafeta insisteix que "per Jiménez Villarejo, els liberals, els vells i els nous, són sospitosos. Constitueixen una amenaça", i recorda un article recent de l'exfiscal contra la "ideologia neoliberal". "Algú que en teoria ha de servir la societat des de l'administració de justícia no pot fer-ho bé, no pot ser mínimament imparcial, amb uns prejudicis tan evidents", insisteix.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Por los cerros de übeda, Barcelona, 28/06/2010 - 09:37

Mira la Gemma Calvet. M'agradaria saber quins mèrtis té aquesta noia, a part de la seva habilitat per figurar i fer el que sigui per estar sempre en primera línia.

#11 ramon, barcelona-c, 27/06/2010 - 23:45

El sr Villarejo era i es un comunista -progre que perseguía tot alló que fes pudor de català . Quina autoritat moral pot tenir una persona que sigui comunista en el segle XXL ???

#10 lilu, sallent, 27/06/2010 - 18:38

escolta papitu i tu qui ets per dir que en prenafeta es un delincuent si encara no ha sigut jutjat.?

#9 pep, manresa, 27/06/2010 - 17:34

Si pepito, i tú ets el jutge que ho decideixes, no?
Estem sotmesos a una justícia espanyola que es divideix entre franquistes i pijiprogres, tots dos sectors igualment sectaris, amb una visió racista en la que per ser català ja ets cukpable

#8 pepito, barcelona, 27/06/2010 - 17:01

hay una diferencia importante. Prenafeta es un delincuente y villarejo no.