Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2019. 21:21h.

"Preocupació" per Catalunya

"Les divisions erosionen la nostra convivència"

"Preocupació" per Catalunya

El Rei Felip VI ha afirmat que Catalunya és "una de les serioses preocupacions" que hi ha a Espanya i durant el missatge de Nadal ha advertit que "les divisions erosionen la nostra convivència".

El monarca ha dit que "les conseqüències per a la nostra pròpia cohesió social de la revolució tecnològica, el deteriorament de la confiança de molts ciutadans en les institucions, i per descomptat Catalunya, són altres serioses preocupacions que tenim a Espanya".

"No vivim temps fàcils -ha admès-; per això hem de tenir més que mai una confiança ferma en nosaltres mateixos ia Espanya, que sempre ha sabut obrir-se camí quan hem afrontat el futur amb responsabilitat, generositat i rigor".

Felip VI ha demanat que "confiem a Espanya i mantinguem-units en els valors democràtics que compartim, sense divisions ni enfrontaments que només erosionen la nostra convivència i empobreixen el nostre futur".

També ha assenyalat que "el progrés d'un país depèn, en gran mesura, de l'caràcter dels seus ciutadans, de la fortalesa de la seva societat i de l'adequat funcionament del seu Estat" i ha afirmat que "vivim en un Estat social i democràtic de Dret que assegura la nostra convivència en llibertat i que ha convertit a Espanya en un país modern".

A més ha indicat que "és molt el que hem construït junts i podem sentir-nos molt orgullosos dels valors que inspiren als nostres ciutadans" i ha demanat "no caure en els extrems, ni en una autocomplaença que silenciï les nostres mancances, ni en una autocrítica destructiva que negui el gran patrimoni cívic, social i polític que hem acumulat".

Finalment, ha apuntat que "tot el que hem aconseguit és el resultat que milions d'espanyols, gràcies a la nostra Constitució, hem compartit al llarg dels anys uns mateixos valors sobre els quals fonamentar la nostra convivència".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Tirant, Bcn, 25/12/2019 - 16:03

Visca el Rei!
Em sorprenc a mi mi mateix dient això però Felip VI és de carrer la figura més sòlida i respectable de l'Estat.

#3 Cristina , Tarragona , 25/12/2019 - 13:22

Catalunya no té Rey, ni oblit ni perdó ????

#3.1 Telamarinera , Vng, 25/12/2019 - 16:11

Señorita: “ni olvido, ni perdón”..... !que mala vida le espera!.. A usted, sus próximos, vecinos....
Hágaselo mirar

#2 carn d'olla, Barcelona, 25/12/2019 - 11:24

Los temas de los que NO ha hablado: Felipe VI: La violencia de género, la Memoria Histórica, el legado de su padre, el Brexit, los refugiados...

#1 Joana, Pineda, 25/12/2019 - 02:05

El discurs, molt be. Es una monarquía parlamentaria, i siempre, find la constitución,tal comha de ser.Un bon missatge Per tothom. Bon nadal