Publicitat
Política · 8 d'Abril de 2019. 11:12h.

Preparen el retorn de Mas

Francesc-Marc Álvaro: "és cartesià, analític i escolta a molta gent"

Preparen el retorn de Mas

El columnista de La Vanguardia, Artur Mas, en un article d'opinió, escriu sobre "el retorn d'Artur Mas a primera línia política a partir de febrer de l'any vinent" i elogia la seva figura, tot i lliscar també alguna crítica. També parla del possible retorn de Mas un altre columnista del diari, Jordi Joan.

"Alguns pròcers de les elits econòmiques barcelonines observen l'expresident com una figura que podria -tal vegada- posar ordre en l'espai postconvergent, on ara prepondera Puigdemont sense que hagin desaparegut completament els que, de manera oberta o discreta, discrepen del que es ordena des Waterloo", apunta.

"S'ha de tenir presents dues coses sobre Mas. Primera: resulta paradoxal i també irònic que una part dels que més van criticar l'expresident per la seva conversió a l'independentisme, a partir del 2012, ho consideren avui el possible mal menor providencial en un context de buit estratègic i paràlisi institucional", afegeix.

"Segona: és inquietant que alguns dels que més van influir perquè Mas donés el pas al costat davant el veto de la CUP, al 2016, siguin ara els que més ho animen a tornar al lideratge, com si res hagués passat. Es pot confiar en els quals -com jugadors de póquer- aconsellen jugades mestres sense bri d'autocrítica?", pregunta.

"Mas és cartesià, analític i escolta a molta gent, però encara pensa que va ser encertat el pas al costat després de les eleccions del 27-S del 2015. Sense admetre els errors, serà molt complicat portar la política independentista a un nou plantejament de llarg termini. Mas i Oriol Junqueras també haurien d'assumir que no van ser fidels a les dades quan van actuar com si l'independentisme hagués arribat a un percentatge del 51% en aquells comicis, considerats plebiscitàries per ells mateixos".

"Un per l'altre, Mas i Junqueras no van voler rectificar res encara que s'havia perdut el plebiscit, per rivalitat partidista i per por de ser titllats de traïdors per les bases i les entitats. Aquesta por a parlar clar encara tenalla els discursos de la majoria de dirigents independentistes", afegeix.

"Mas té algunes virtuts polítiques que Puigdemont i Torra no han pogut o no han volgut mostrar, atributs que anirien bé per aterrar en una fase més realista i pragmàtica (sempre que a Madrid hi hagi un govern disposat a dialogar i a reconèixer que hi ha un conflicte ). Però no podem obviar que el successor de Pujol té el mateix problema que el de tot el nucli dirigent del procés: les motxilles del que s'ha dit i fet pesen massa".

"Per construir un temps nou caldran cares noves, que no tinguin responsabilitats directes en el trajecte que ens ha portat fins a la situació actual. Les figures protagonistes del procés, de l'espai postconvergent i d'ERC, impliquen massa silencis, girs i retrets. Hi haurà d'aprofitar l'experiència de Mas i d'altres de la manera més intel·ligent", conclou.

am.jpg

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 Sharp, Tarragona., 09/04/2019 - 11:54

Evidentemente mas es mucho mas que Puigdemont y de Torra. Sin embargo su decision de nominar a Puigdemont como su heredero demuestra su sobervía: Como lo tení a calsoifocado como un iluminado, creía que le gyardaria la viña y no fué así.Mas como otros deberia desaparecer de la escena publica.

#22 el torero catalan, suria, 08/04/2019 - 20:50

La sort que tindria el mas, es que els demes com a gestors son encara pitjors que ell.

#21 Juan, Barna, 08/04/2019 - 20:40

No encuentra curro en la privada?, No puede ser que un cartesiano , analítico y con contactos no se lo rifen

#20 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 08/04/2019 - 19:04

El lastre del 3% le perseguirá toda la vida y él solito destroza, hunde o quema cualquier proyecto tanto de la empresa pública como privada. La astucia no va con él.

#19 Pepet, Sabadell, 08/04/2019 - 18:21

Mas?
Només cal revisar el seu historial, per veure que malbarata tot el que toca, tant en l'empresa privada com a la política!

#19.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/04/2019 - 18:52

Dicho de otra manera, da el perfil del procesista tipo al 100%.