Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2014. 18:15h.

Presidència atribueix el veto a mitjans a “malentesos idiomàtics”

El cap de premsa de Mas, Joan Maria Piqué, afirma que: “El director d’e-notícies ha reaccionat agressivament”

Presidència atribueix el veto a mitjans a “malentesos idiomàtics”

Piqué, amb Mas, al Parlament

El cap de premsa d’Artur Mas, Joan Maria Piqué, arran de la informació sobre el veto aquest matí a mitjans ha enviat aquesta carta adreçada a l'editor d'e-notícies, Eloi Martín, que publiquem íntegrament.


Benvolgut,
 
A la vostra web, E-Notícies.cat , informeu erròniament que s’han vetat alguns mitjans de comunicació a la roda de premsa del president Mas per valorar el referèndum d’Escòcia.
 
El gabinet de premsa del president va deixar ben clar a la convocatòria d’aquesta roda de premsa, amb prou antelació, que era necessari acreditar-s’hi especialment, bàsicament per raons d’espai. Després calia rebre la confirmació per part del gabinet de premsa. Així ho han fet els més de 40 periodistes que hi han accedit, en representació d’una pluralitat de mitjans de països i línies editorials ben diverses. Si ho han fet ells, també podia fer-ho E-Notícies i alguns d’altres que no van seguir el tràmit que havíem explicat.
 
Els mitjans que hi han accedit posteriorment, bàsicament estrangers, havien demanat acreditar-se telefònicament o per altres canals, i no es va registrar correctament la seva petició, per malentesos idiomàtics o d’altres qüestions.
 
Com sempre fem i ha passat en d’altres ocasions, procurem resoldre amb bona voluntat els possibles descuits, imprevisions o passotisme d’alguns periodistes. Així va passar per exemple a l’acte de la Diada a la Llotja de Mar. En aquest cas, però, el director d’E-Notícies, Xavier Rius, ha reaccionat agressivament i de molt males maneres contra la persona del gabinet de premsa que s’encarregava de gestionar l’accés, a la qual ha cridat i tractat despectivament. En aquestes condicions, i sense que l’assistís la raó, recórrer a la bona voluntat ha estat impossible, i hauria estat injust amb tota la quarantena llarga de professionals que sí han respectat les normes, pesades potser, però necessàries des del nostre punt de vista per endreçar i fer possible la convivència i la bona feina de tothom.
 
És per això que et demano també que en Xavier Rius es disculpi amb la Georgina Pla, que és la persona a la qual ha maltractat de paraula. Això posarà les coses al seu lloc i ho deixarà aquí.
 
Amb el prec que publiquis literalment aquesta nota, per tal d’estalviar-me de fer-ne difusió pública de la mateixa manera que E-Notícies ha difós públicament una informació que no és certa, m’acomiado.
 
Atentament,
 
JMP

Nota de la redacció:  El director d’e-notícies, Xavier Rius, es referma que mitjans internacionals han entrat a Palau sense haver-se acreditat “prèviament”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#41 María Jesús, una periodista de bien, 21/09/2014 - 23:16

malestesos, aquest és problema, que al María Piqué i al seu amic Rius mai no els han estès bé.

#40 Pep, Barcelona, 21/09/2014 - 12:17

La veritat és que e-notícies darrerament ha optat per l'unionisme semblant a la La Vanguardia, ABC o la Razón. Els titulars han perdut tota mena d'objectivitat i els articles del director Xavier Rius, estan al servei del PP a l'estil de Ciutadans.
Una llàstima. S'han venut.

#40.1 Saldos, liquidaCiUns i fi de temporada, tot regalat i t'ho portem a casa, 21/09/2014 - 13:28

No, jo crec que són tan barats que no cal ni comprar-los.

#39 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/09/2014 - 00:17

No deben extrañar estas torpezas del Régimen; el masismo es la última fase del pujolismo.
¡Ojo, Rius, vigila tu lenguaje y tus gestos cuando hables con la tropa de Mas, o puedes acabar en la lista negra de fachas!

#38 Casper, Bcn, 20/09/2014 - 13:14

María Piqué, guapo, (ja, ja, ja, perdón), cédele tu puesto al Señor Marqués de Rius que hace 69 años (bisiestos) que lo está deseando.

#37 Papaluna, Barcelona, 20/09/2014 - 11:32

Ja m'haveu censurat dos comentaris sobre el de les ulleres blanques. Sort que us estima tant!

Què té molt de poder respecte a qui pot o no posar-lo en evidència? Estic en alguna llista negra, per part seva?

Umm... ho dic perquè m'excitaria molt pensar que li toco els nassos.

Au! publiqueu-ho.