Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2009. 18:29h.

Presidència 'controlava' periodistes

Va contractar un informe de 27.000 euros per a saber què pensaven articulistes del tripartit

Presidència 'controlava' periodistes

El president Montilla, amb periodistes, a la seva darrera roda de premsa de Palau

El diputat de CiU Jordi Turull ha denunciat que el Govern va encarregar informes sobre periodistes. Turull ha fet aquestes afirmacions durant la compareixença del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en comissió al Parlament sobre els polèmics informes encarregats pel tripartit. Castells ha comparegut per a explicar l'auditoria del Govern a la que es va comprometre el juny de 2008.

El portaveu de CiU ha denunciat "la despesa de 27.000 del Departament de la Presidència per un informe consistent en veure quins articulistes i periodistes  dels principals diaris del país revelen major o menor afinitat al Tripartit . Amb  comentaris de l’estil – llegeixo literal :  'El periodista X – no dic el nom per respecte – fa una valoració positiva dels primers passos del govern, si bé al principi es mostrava escèptic, sembla que de mica en mica la manera del president Montilla el va convencent, però ho expressa amb prudència'".

"O per exemple -ha continuat- d’un altre diu 'menys moderat i més radical es mostra l’escriptor TAL , per ell el Tripartit és la solució fàcil'. "I així sobre molts articulistes dels diaris,amb comentaris molt diguem-ne entre sucosos, ridículs i preocupants així com també valoracions dels propis diaris sobra la seva major o menor afinitat al Tripartit". Castells no ha desmentit les afirmacions del diputat de CiU.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 23/09/2009 - 15:45

La classe periodística del país deu estar contenta,la seva suposada independència ha quedat tacada o no,gràcies als colonitzadors del nostre país,els qui amb l'encarrec d'informes sobre la tendència política d'alguns,han igualat les dictadures

#33 ccc, bcn, 23/09/2009 - 14:26

aixó hauria de ser suficient pq algú dimitís, no?

#32 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 23/09/2009 - 12:46

Tot va lligat, l\' escandol Millet farà destapar tot allò que el trispartit fins al dia d\' avui a manipulat i ha malbaratat, des de cuitadans fins a fons públics, aportats pels mateixos ciutadans de catalunya.ESCANDALÓS I REPUGNANT.

#31 Beth, Barcelona, 23/09/2009 - 12:15

Guillem, estic amb tu. Que passa amb els sindicats que ja ni obren la boca?? i la joventut no pensa pronunciar-se de la situació en que es troba?... que passa... sortim al carrer d'una vegada !!!!!

#30 Jordi, Lleida, 23/09/2009 - 10:55

No és d'estranyar. El govern de CIU també feia informes per saber les tendències polítiques dels mitjans de comunicació. Al cap i a la fi tot fan el mateix...