Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2010. 21:39h.

Presidència crea una agència de l'esport malgrat l'austeritat

CiU denuncia que el Govern "no aplica el rigor pressupostari" aprovat pel Parlament

Presidència crea una agència de l'esport malgrat l'austeritat

Anna Pruna, secretària general de l'Esport de la Generalitat, amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu

El Govern de la Generalitat està aplicant mesures d'austeritat amb l'objectiu de reduir el dèficit públic, en el marc d'uns plans similars a tot l'Estat. De fet, el passat 24 de febrer el Parlament va instar l'Executiu de Montilla a contenir la despesa per reduir el dèficit. Malgrat tot, ara el Govern ha creat una agència de l'esport -que és un nou organisme-, en una iniciativa que no encaixa en els plans d'austeritat.

La creació de l'agència apareix al DOGC del passat dia 4, i en el corresponent decret llei s'afirma que "té per objecte executar i gestionar la política d'esports de la Generalitat", i entre les seves funcions es fa referència a tot allò relacionat amb les federacions: "Autoritzar i revocar de forma motivada la inscripció de les federacions esportives catalanes en el Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya, ratificar els estatuts i els reglaments, i inscriure'ls en aquest mateix Registre".

Una de les partides dels recursos econòmics que han de destinar-se a aquest organisme és la de personal. Segons el decret, aquest personal "es regeix pel dret laboral, llevat dels llocs de treball que, en relació amb la naturalesa del seu contingut i, especialment si comporten l'exercici de potestats públiques, restin reservats al personal funcionari públic".

Per fer front a les despeses de l'agència, es fa referència, fonamentalment, a "les transferències que rebi anualment dels pressupostos generals de la Generalitat". De tota manera, el decret també deixa la porta oberta a un altre tipus d'ingressos, perquè també es refereix a "qualsevol altra transferència que rebi per al compliment dels seus fins".

Aquesta situació ha portat a CDC a assegurar en un comunicat que la creació d'aquesta agència contradiu "greument" el mandat del Parlament d'aplicar una política de contenció de la despesa, perquè "les condicions amb què s'ha aprovat la nova entitat no apliquen les polítiques de contenció i rigor pressupostari exigides pel Parlament".

També es destaca que la creació d'aquesta entitat "no significa la substitució de cap estructura prèviament existent", i que "s'ha dut a terme en ple mes d'agost, de manera conscient, per intentar que passi desapercebuda a ulls de l'opinió pública ".

Així mateix, CDC critica la mesura perquè "es posa en perill el futur dels professionals de l'administració de l'Esport de la Generalitat, que quedaran subordinats a la nova entitat, en el cas del Consell General de l'Esport, ia la Unió de Federacions Esportives de Catalunya en el cas del personal del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pepito, barcelona, 07/08/2010 - 21:46

y para esas comptencias hace falta un nuevo organimismo público?????? Debe ser que tiene algún otro hermano, primo o allegado para colocar.

#3 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 07/08/2010 - 20:29

QUÈ FÀCIL ÉS GASTAR DINER PÚBLIC, DE TOTS... QUINA VERGONYA, SORT QUE JA ELS QUEDA BEN POC!
ANGLADA, RIVERA, PP: POSEU-LOS AL SEU LLOC A AQUESTS POCA SOLTES!
EL CANVI JA HA ARRIBAT A CATALUNYA!

#2 joan, manresa, 07/08/2010 - 13:16

Vinga alegría,alegría....!!!.El Casal,13,10 h.-Vinga anar creant noves mamellas,¿ Quí colocarem aquí...?Encare que siga per quatre díes...Axó es vergonyós.Amb tot el morru..Clar,com que tenen una oposició de pa de pesic i van com capallenets de poble

#1 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 06/08/2010 - 23:46

Visca Catalunya lliure amb Joan Laporta.