Publicitat

Duran és nomenat president de la Comissió Mixta, la Bilateral, la d'Afers Econòmics i la d'Infraestructures

President de tot

Mas i Duran, en una imatge d'arxiu

El secretari general de CiU i portaveu de la federació nacionalista al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, serà l'encarregat de presidir les diferents comissions del departament de Governació i Relacions Institucionals, segons publica el DOGC.

D'aquesta manera, el butlletí de la Generalitat informa que Duran ha estat nomenat president de la representació catalana a la Comissió Mixta de transferències Estat-Generalitat, en substitució de l'exconseller Joan Saura.

Igualment, Duran també presidirà la representació del Govern en la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, que s'encarrega de la relació entre ambdós Governs en l’exercici de les competències que afecten a Catalunya, com també de l’intercanvi d’informació i l’establiment de mecanismes de col·laboració en les respectives polítiques públiques i els assumptes d’interès.

Però les presidències del president d'Unió no acaben aquí, ja que també ha estat nomenat president de la representació de l'Executiu català en la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat, que és l’òrgan bilateral de relació entre ambdues administracions en l’àmbit del finançament autonòmic.

Finalment, Duran també serà president de la representació del Govern de la Generalitat en la Comissió Bilateral d'Infraestructures. La disposició addicional tercera de l’Estatut estableix que la inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures, exclòs el Fons de compensació interterritorial, s’ha d’equiparar a la participació relativa del producte interior brut de Catalunya en relació amb el producte interior brut de l’Estat per un període de set anys.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Miqui, LFV, 13/01/2011 - 08:17

Ets el millor Duran !!!!

#9 pepito, barcelona, 12/01/2011 - 20:42

pregunta para que alguien me contesta ¿Son renumerado con sueldo o dietas. todos esos cargos......? ¿Cuanto dinerito representa al mes....?

#8 Eduard Cardona, Barcelona, 12/01/2011 - 19:06

L'article 14--c dels Estatuts d'Unió Democràtica de Catalunya estableix el principi de la no acumulació de càrrecs i repartiment de responsabilitats. Ho recordo perque sembla que s'està produint una greu infrecció.

#7 pep, curruncui, 12/01/2011 - 18:27

Ja. Eren millor tres del tripartit fen l'idiota i venent Catalunya. Aquest es un home de seny. Ho sento pels nostalgics del tripartit.

#6 Mr. X, bcn, 12/01/2011 - 17:25

Si Unió Democràtica representa un percentatge minoritari dins de CyU...com és que aquest unionista té tant poder? Per què porta tant de temps remenant les cireres? Per què no hi ha collons de donar-li via? O és que simplement no hi ha voluntat de fer-ho?