Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2015. 16:18h.

President provisional

Mas ofereix sotmetre’s a una qüestió de confiança “al cap de deu mesos”

President provisional

Artur Mas

Junts pel Sí ha confirmat, en un comunicat, algunes de les informacions publicades sobre la darrera oferta de la CUP per arribar a un acord “que no deixi vencedors ni vençuts”. La proposta es basaria en un president de la Generalitat que “manté les seves atribucions pròpies”, un vicepresident i es tres Comissions de Govern: una econòmica (presidida pel vicepresident), una centrada en l’Estat del Benestar i una per a afers institucionals i exteriors.
 
L’objectiu és, segons el comunicat fer front “a les embestides de l’Estat i, a la vegada, amb l’equilibri necessari per encarar la difícil gestió del dia a dia i el compliment del mandat ciutadà de posar en marxa les iniciatives necessàries per dur a terme el canvi de legalitat que es reclama". “Per això es proposaran els mecanismes pertinents de coordinació d’aquestes comissions delegades d’acord amb el president de la Generalitat i el vicepresident del Govern per tal de reforçar aquest caràcter de Govern de transició”.

A més, donada l’excepcionalitat del moment, al cap de 10 mesos se sotmetria novament la Presidència a ratificació parlamentària a través d’una qüestió de confiança, amb l’objectiu d’avaluar conjuntament l’evolució dels compromisos acordats.

La idea seria, en primer lloc, “la voluntat és construir una nova legalitat" (incloses les estructures necessàries); en segon lloc, “posar en marxa el procés constituent que ha de garantir, un cop més, que sigui la ciutadania qui pilota el procés, doncs mai quedarà complert si no es ratifica, via sufragi popular” i, finalment, “tot això sense oblidar les urgències socials”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/11/2015 - 00:24

¿Confianza en Mas? ¡Ja,ja,ja! Dentro de diez meses ya no confiarán en él ni los bancos de Liechtenstein.

#18 Carlos Gomez, Bcn, 26/11/2015 - 22:52

Ara hi ha una baralla entre napoleons per decidir qui es queda amb la titularitat.
Quan el manicomi esta tan saturat pasen aquestes coses.

#17 Neferu, Barcelona, 26/11/2015 - 22:27

Un día de estos la cup le pedirá a Mas que se pasee por las Ramblas en gallumbos como paso previo al sí de su investidura y ¿qué apostamos a que acepta el trato? ¡¡Todo por la Presidencia!!

#16 Carlos Gomez, Bcn, 26/11/2015 - 20:05

Un vergonyos espectacle amb un pertorbat que no vol marxar, que s´ha recargolat a la trona, un il.luminat que nomes sap plorar devant dels microfons queixantse que no el deixan fer el que vol i uns revolucionaris d´ateneu que han perdut l´index del seu manual d´instruccions.
Tot aixo no te nom

#15 Pepet, Sabadell, 26/11/2015 - 19:08

President, amb els anys que ha tingut a la seva disposició, per guanyar-se la confiança del poble, ara necessita 10 mesos més? Si no ho ha aconseguit en 4 anys, com ho pot aconseguir en 10 mesos? Això és patètic!