Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2019. 17:41h.

Presó per als CDR que defensava Torra

El jutge veu indicis de delicte i fa cas de la fiscalia

Presó per als CDR que defensava Torra

El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha enviat a presó els set membres dels CDR detinguts per un presumpte delicte de terrorisme, tal com va demanar la fiscalia. El jutge considera que hi ha "indicis que els set arrestats formen part d'una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via".

El Ministeri Públic els imputa delictes de "tinença d'explosius", "conspiració per al delicte d'estralls" i "integració en grup o organització criminal de naturalesa terrorista amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública". El delicte de rebel·lió, d'altra banda, ha decaigut de les acusacions de fiscalia.

Els detinguts van ser arrestats aquest dilluns, juntament dues persones que van quedar posteriorment en llibertat, després de passar per la comandància de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, a Barcelona.

Torra va sortir en defensa dels CDR durant el debat de política general d'aquest dimecres i va manifestar que "no permetré que es vulgui associar un moviment radicalment democràtic com l'independentisme amb el terrorisme, no ho permetré mai". "Estem farts d'amenaces i que s'entri en les cases dels catalans de matinada". Torra també va titllar els CDR de "ciutadans compromesos amb la seva societat" en la missiva que va enviar a Pedro Sánchez demanant-li explicacions per les detencions.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va enviar una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li "explicacions" per l'operació policial que va acabar amb nou membres dels CDR detinguts acusats de terrorisme, tinença d'explosius i rebel·lió.

Torra, en la missiva, va considerar que l'operació policial "se saltava tots els principis de presumpció d'innocència" i li va transmetre la seva "indignació" per la "utilització dels aparells de l'Estat per una finalitat política" contra "ciutadans compromesos amb la seva societat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Fierecita, mongat, 27/09/2019 - 07:58

Indignante es: no gobernar para TODOS los catalanes y hacerlo solo para tractorianos.
Indignante es: aumentarse el sueldo y que los sindicatos no abran la boca.
Indignante es: Lo que está pasando en Educación y Sanidad.
Indignante es: Anular derechos lingüísticos.
Indignante es: Blindar la jubilación a los ex-Honorables y sus parientas.
¿sigo

#5 Fierecita, mongat, 27/09/2019 - 07:48

Dice el Torrao que siente "indignació". Lo indignante es tener que verle cada día al este nombrao a dedo y no poder darle la patada. Els "aparells de l'Estat" son los que acabarán metiéndole entre rejas.

#4 Graupera, Vielha, 26/09/2019 - 18:37

Són tots presos polítics. No és discutible i ha de ser comunicat a la comunitat internacional immediatament perquè el món ens miri.

#4.1 Capit@n España, A cada "serdo" le llega su San Martín, 26/09/2019 - 19:51

Llibartatpresuspulitics..Lliba rtatpresuspulitics..Llibartatp resuspulitics..Llibartatpresus pulitics..Llibartatpresuspulit ics..Llibartatpresuspulitics.. Llibartatpresuspulitics..Lliba rtatpresuspulitics..Llibartatp resuspulitics..Llibartatpresus pulitics..Llibartatpresuspulit ics..Llibartatpresuspulitics.. Llibartatpresuspulitics..Lliba rtatpresuspulitics..

#4.2 Al Graupera, Barcelona , 26/09/2019 - 22:05

Os miran como chalados sin escrúpulos

#3 Luigi., Barcino, 26/09/2019 - 18:10

Verídico : Valtònyc ofreció su "ayuda" a los miembros de los CDR que crean que "corren peligro" y quieran irse al extranjero.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/09/2019 - 22:48

Genial! Espero que apadrine unos cuantos y se los lleve para siempre.