Política · 13 d'Octubre de 2017. 09:12h.

Pressing Puigdemont

Junqueras, la CUP i l'ANC demanen al president que aixequi la suspensió de la declaració d'independència

Pressing Puigdemont

Resposta de Junqueras al tuit d'Ernest Maragall

El vicepresident Oriol Junqueras, la CUP i l'ANC consideren que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria d'aixecar la suspensió de la declaració d'independència després que el Govern espanyol hagi posat en marxa l'article 155 de la Constitució.

Junqueras està "totalment d'acord" amb un tuit que Ernest Margall, que exposa que "ahir el Congrés, avui Plaça Catalunya el mateix missatge: rendició o repressió. @KRLS @junqueras és l'hora d'assumir el risc de la llibertat"

La CUP, per la seva banda, ha dirigit una carta al president Puigdemont per exposar que "no entendrem que la resposta al requeriment del president Rajoy no se situï en els termes del mandat popular que vostè va assumir el passat dimarts: el del respecte a l'exercici del dret a l'autodeterminació que es va expressar a les sofertes urnes del passat 1 d'Octubre".

La formació anticapitalista creu que "respondre d'una altra manera al requeriment del President Rajoy suposaria avalar totes i cadascuna de les seves amenaces, el seu menyspreu i la seva repressió, i suposaria tornar al redós de la legalitat constitucional espanyola amb el qual la majoria social va resoldre trencar".

"Si pretenen seguir aplicant, ara ja amb requisits formals complerts, les previsions de l'article 155 de la Constitució espanyola, i ens volen seguir amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada", conclou.

El secretariat de l'ANC insta el president de la Generalitat i el Govern a "implementar la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República". Després de reunir-se en sessió extraordinària, el secretariat ha fet públic un comunicat en què argumenta que, davant la negativa de l'Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg, "ja no té cap sentit mantenir-la suspesa".

14 Comentaris

Publicitat
#12 Alejandro, Barcelona, 13/10/2017 - 12:58

Bueno.... sois mayorcitos, descerebrados pero mayorcitos para saber lo que hacéis, y que, lo que hagáis fuera de la legalidad Constitucional, tendrá sus consecuencias propias de un Estado de Derecho, así que, ¡¡¡adelante con los faroles, luego no lloréis, porque os están avisando repetidas veces, fulleros, que tenías pactado el número de vot

#11 Garcia, Barcelona, 13/10/2017 - 12:08

Dilluns els sediciosos Trapero, el d'ANC i el d'OC (evito els cognoms perque aquest parell em fan tant fàstic talment com un gos no té cognom) tots tres a PRESÓ (amb majuscula) sense fiança i a un centre d'incomunicació total. FIns que la justicia no començi a ensenyar les dents, aquests FdP continuaran provocant, pero llavors Exercit i punto.

#10 botifler1914, Sinitaca, 13/10/2017 - 11:56

Porqué no se van todos ustedes a Andorra, total el dinero ya lo tienen allí.

#9 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/10/2017 - 11:26

No hay suspensión que levantar. El president "propuso" al parlament suspender la declaración, propuesta que no se votó.
Claro que tampoco se declaró nada. Solo se firmó un papel informal en una sala.
Y Puigdemont necesita cuatro días para aclararse antes de contestar a Rajoy.
Europa se descojona.

#8 Grauero, Gurugù, 13/10/2017 - 10:50

(..Oriol Junqueras, la CUP y el ANC consideran que el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, debería levantar la suspensión de la declaración de independencia ..)
No tendria que ser el parlament el que levantara la suspensión?
(..El Govern y yo mismo proponemos que el Parlament suspenda los efectos de la declaración de independencia ..)