Publicitat

Borràs i la CUP demanen que assumeixi la direcció de l'escola de Canet

Pressió a Cambray

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la CUP han demanat que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció de l'escola de Canet de Mar que ha d'impartir el 25% en castellà a una classe de P5 per ordre del TSJC.

"No pot ser que diguem que no podem fer res. Tenim competències plenes en ensenyament. I no es pot deixar la responsabilitat només als professionals", ha defensat la presidenta de la cambra catalana en una entrevista a Ràdio 4 i La2.

Borràs ha reclamat que la Generalitat "ha de tenir capacitat" d'actuar i ha replicat així al conseller Cambray, que va dit que no es pot fer res davant la decisió del TSJC sobre l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Segons la presidenta del Parlament, cal fer alguna cosa i cal que es trobin "les eines a l'abast" tot recordant que la Generalitat té "competències plenes" en ensenyament.

"És impossible que no es pugui fer res. Per exemple assumir les competències de la direcció del centre per descarregar la pressió sobre els professionals", ha suggerit per després recordar que ja ho va fer Ponsatí el 2017. "Tenim aquest model i es pot fer servir", ha reblat.

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Edgar Fernández, ha manifestat que "el que no pot passar és que un govern català es desresponsabilitzi i digui que no pot fer res" i, en roda de premsa, ha afegit que "protegir la comunitat educativa i assumir responsabilitats en la defensa de la llengua seran benvingudes".

No obstant això, Fernández ha advertit que “el conflicte no és una escola ni una direcció” i el debat de la llengua “no pot quedar aquí”. En un missatge adreçat a ERC ha assegurat que “la proposta no pot ser negociar quotes en una llei d’audiovisual” perquè “si depèn de l’Estat espanyol, ho tenim magre”. “L’única eina que necessitem per defensar la llengua és un estat propi”, ha conclòs.

23511-cup.jpg

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, bcn, 13/12/2021 - 15:47

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO.

#9 Conxita de Riudecols, Riudecols, 13/12/2021 - 14:28

I pq no es posa ella de directora? Aquesta farà com el Torra, molt xerrar i a l'hora de la veritat res, bocamolls tots.

#8 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/12/2021 - 13:16

Ha empezado el jueguecito de pasarse la bolita, tu me la pasas a mi, yo al funcionario de turno y éste la lanza al aire. !Cójanla, cójanla rápido! ¿Dónde está la bolita, señor juez?

#7 Carlos, Les Corts, 13/12/2021 - 12:06

JAJAJAJAJA Mira que tiene mala leche, la pájara!!!!!
Ahí va ésa, Sr. González!!!! Ale, valiente... a dar la cara.
JAJAJAJA son salaos, eh? Se van a fagocitar entre ellos.

#7.1 Fernando, Mataró, 13/12/2021 - 12:34

Venga González, ¡a luchar por la patrieee catalaneeee!!!
¡¡Los catalans de socarrel de 59 apellidus te aplaudimos y te apoyamos desde la barrera !!!
Per Catalunyeee!!!!
JAJAJAJAJAJAJA

#6 lo graller, bcn, 13/12/2021 - 12:06

Excelente ocurrencia de la Sra Borrás: que el conseller asuma personalmente las consecuencias de aplicar lo que dice que hay que hacer.
Adelante, Sr González-C. Usted puede! Per Sant Jordi i per Catalunya, hacia la inhabilitación eterna!