Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2014. 13:40h.

Pressió a CiU perquè no ajorni la consulta

ICV-EUiA i la CUP diuen que el 9N és "irrenunciable"

Pressió a CiU perquè no ajorni la consulta

El passat 12 de desembre es va acordar la data i la pregunta de la consulta

ICV-EUiA i la CUP pressionen CiU perquè no ajorni la consulta després de les declaracions que ha fet la vicepresidenta Joana Ortega, que ha afirmat que es podria ajornar si l'Estat espanyol la veta. 

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha manifestat que posar en dubte la consulta del 9N "és donar la propietat del dret a decidir al govern espanyol i al Tribunal Constitucional" i ha refermat que la seva aposta per per la consulta sí o sí.

"El 9-N hi haurà consulta i la tindrem amb plenes garanties democràtiques perquè així ho ha decidit una majoria qualificada del Parlament i un 80% dels catalans", ha recordat el dirigent ecosocialista.

El diputat de la CUP, David Fernàndez, també ha replicat la vicepresidenta i ha dit que "el referèndum és irrenunciable. El Parlament, amb la llei de consultes popular, s'ha dotat de l'eina legal per a fer el referèndum del 9 de novembre de 2014".

El dirigen independentista veu "inútil canviar la data del referèndum" perquè "l'Estat no canviarà en cap cas la seva actitud". Per a Fernàndez allò que cal és "obeir la democràcia per a desobeir la imposició, i desobeir la imposició per a obeir la democràcia. No es podem renunciar a la democràcia". 

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ja va advertir la setmana passada que la consulta del 9 de novembre s’ha de dur a terme , encara que el Tribunal Constitucional la suspengui.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#25 Nitor, Copacabana (playa), 13/08/2014 - 14:17

Tirando por lo bajo, yo creo que esto se va a "ajornar" unos 300 años.

#24 pep, manresa, 12/08/2014 - 20:06

a CiU només els poden pressionar els de sempre, com ara han pogut comprovar fins i tot els tontos del cul: els bancs d'Andorra, Suïssa, Luxemburg, Liechtenstein, els Estats Units, Mèxic, Panamà, Brasil, l'Argentina, les Illes Caiman, Mònaco i Gabon.

#23 hispano, Hispania, 12/08/2014 - 19:05

Menudo culebrón tiene montado Mr. Mas, el bizco y sus polichinelas.

#22 Josep, tarragona, 12/08/2014 - 17:31

La foto define perfectamente el estado tan lamentable de la política catalana de matrix... el trilero y los aprendices... lo más triste es que los aprendices pronto van a gobernar... madre mía donde van a llevar a Catalunya estos cuatro... Y Marta Rovira de vice.. Dios ayúdanos!!!

#21 Protágoras, bcn, 12/08/2014 - 17:03

Los internacionalistas-nacionalistas de ICV al servicio de la corrupta burguesía catalana (Pujol, Millet), cambian la "lucha de clases" por la "lucha entre pueblos".
La Caixa son de los nuestros. Los campesinos extremeños son quienes nos roban.
¡Vaya tropa¡