Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2015. 19:21h.

Pressió a la CUP de la premsa propera a CDC

Arrufat matisa ‘La Vanguardia’

Pressió a la CUP de la premsa propera a CDC

Titular de la versió digital de 'La Vanguardia'

Quan tot just han arrencat les converses entre Junts pel Sí i la CUP per intentar acordar la investidura d’Artur Mas, l’exdiputat de la formació d’esquerres, Quim Arrufat, ha comprovat en primera persona que qualsevol declaració que es manifesti públicament és susceptible de ser interpretada i analitzada en clau negociadora.

Això és el que ha passat amb un comentari que Arrufat ha dit durant la tertúlia de ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i que alguns mitjans de comunicació han interpretat com que la CUP estaria disposada a investir Artur Mas per evitar el descarrilament del procés.

Les paraules literals de l’exdiputat a la ràdio pública han estat: “hi ha una forma molt fàcil de fer que la CUP voti a favor de Mas president. Es tanca en banda Junts pel Sí, es fa pressió contra la CUP durant dos mesos, i com que la CUP abans de fer descarrilar el procés, estarà al costat del procés, s’imposa Junts pel Sí com va passar amb ERC i es passa per sobre. És la manera més fàcil. Ara, que d’aquí surti una república que sigui creïble, que sigui democràtica i que sigui per a tothom, és una altra cosa”.

Aquestes paraules han permès a alguns mitjans donar per fet el suport de la CUP a la investidura de Mas com a president de la Generalitat.  Per exemple, la versió digital de ‘La Vanguardia’ titula que “Arrufat admet que la CUP investiria a Mas perquè el procés no descarrili”. Una interpretació similar és la que fa el digital ‘El Món’: “Arrufat dóna per fet que la CUP investiria Mas perquè el procés no descarrilés”.

Poc després d’aquestes publicacions, l’exdiputat de l'esquerra independentista ha matisat a totes dues publicacions a través del seu compte de twitter. En resposta al titular de ‘La Vanguardia’, Arrufat ha escrit que “amics de La Vanguardia, a El Matí de Catalunya Ràdio ho he plantejat com a supòsit de fi del procés, no com a opció plantejable”.

També ha fet dues piulades per matisar el que diu ‘El Món’. En aquest sentit, ha piulat que “amb tots els respectes, l’expressió sencera evocava un escenari apocalíptic de trencament CUP”. “No com a opció plantejable. Si escolteu l’audio veureu el sentit que almenys jo volia donar”.

Titular de 'El Món'

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#37 Pepón, Bcn, 02/10/2015 - 13:36

Nueva lectura de las "plebiscitàries":39,54% a favor de un nou estat d'Europa

8,20% a favor de una república popular revolucionaria fuera de la UE, de la OTAN y del €

51,7% en contra de lo anterior

#35 Funcional, bcn, 02/10/2015 - 10:24

Los que conocemos Cataluña sabemos perfectamente que ese invento de la CUP no es nada de lo que parece. Mas no tiene nada tan seguro como el apoyo de la CUP. En realidad, la mayoria son los hijos de los separatistas que en su afan por distinguirse de sus "papas", se nos muestran como unos autenti

#34 ambaixadorCAT, UK, 02/10/2015 - 10:19

Evidentment que la CUP investiria a Mas per evitar que el procés descarrili. Però CDC també acceptaria no investir Mas per què el procés no descarrili.
Senyors, hi ha molt de "middle ground" a la negociació, així que poseu-vos d'acord ràpid.

#33 Ramón, Barcelona, 02/10/2015 - 09:48

Si la CUP se deja comprar, en próximas elecciones volverá a perder los escaños que gano el 27S.

#32 Neferu, Barcelona, 02/10/2015 - 09:32

A qué lumbrera o lumbrero se le habrá ocurrido lo de la presidencia coral?
Esto quiere decir que tendremos 4 presidentes, o 6 , o 10? Como no teníamos bastante con uno formaremos un coro de presis, todos ellos cobrando 190.000 euros, o tal vez se van a repartir el sueldo de uno entre todos?¡locura!