Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2017. 23:12h.

Pressió a l’alcalde socialista del Vendrell per no cedir locals per l’1-O

Desenes de persones es concentren davant l’Ajuntament i en demanen la dimissió

Pressió a l’alcalde socialista del Vendrell per no cedir locals per l’1-O

Manifestants davant l'Ajuntament del Vendrell

Unes 150 persones s’han concentrat aquest dimarts al davant de l’Ajuntament del Vendrell per rebutjar la decisió de l’alcalde de la ciutat, el socialista Martí Carnicer, de no cedir els locals municipals per fer el referèndum del dia 1 d’octubre. Els concentrats han demanat la dimissió de l’alcalde i han escridassat els regidors de partits com PP, C’s o PxC.

La concentració s’ha fet mentre es feia un ple municipal a l’Ajuntament. La pressió al batlle també ha vingut des de dins del ple. Els partits PDECat i Som Poble (una confluència de la CUP i EUiA) havien entrat una moció per instar a l’alcalde a cedir els locals. Carnicer l’ha retirat de l’ordre del dia seguint un informe de la secretària, que deia que “tramitar la moció seria il·legal”, segons ha explicat el batlle.

Com a protesta davant aquest fet, un total de nou regidors, del PDECAT, Som Poble, ERC i Sí Se Puede, han decidit abandonar el ple, i aquest s’ha dut a terme amb només deu regidors. Fins i tot des de dins del seu propi partit Carnicer ha hagut de sentir veus contràries a la seva decisió. Dos regidors que van entrar com a independents pel PSC han mostrat la seva disconformitat amb l’alcalde i s’han posicionat a favor del referèndum.

Carnicer ha explicat que ha pres la decisió “per preservar la institució i els seus treballadors” i ha afegit que “no es pot prendre una decisió de futur trencant amb la legalitat”. “No m’agrada que s’hagi implicat els alcaldes en el procés, però tampoc que la Fiscalia els cridi a declarar”, ha apuntat l’alcalde.

La situació viscuda al Vendrell ha tingut lloc el mateix dia que un centenar d’alcaldes i regidors del PSC del Camp de Tarragona s’han concentrat a la plaça de l’Amfiteatre per denunciar les “pressions, insults i amenaces” que estan rebent aquests dies per oposar-se al referèndum. L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Capit@n España, The broquil is over, 20/09/2017 - 07:57

Las turbas independentistas piden la dimisión. Porque? Por aplicar la ley. Ya que os gusta tanto votar en las próximas municipales, no le votéis pero no vayáis a coaccionarle que eso es digno de la época del 3 er Reich.

#1 Ramon, Terrassa, 20/09/2017 - 00:54

Los camisas pardas separatistas en acción!

CONTRA LA COACCIÓN SEPARATISTA:

#jonohiparticipo

#yonovotoypunto