Política · 10 de Gener de 2018. 22:46h.

Pressió mediàtica del PDECAT a Puigdemont

Andreu Mas-Colell proposa un “govern tècnic” i Agustí Colomines reclama “reconstruir el país”

Pressió mediàtica del PDECAT a Puigdemont

Andreu Mas-Colell

Una part de l’entorn del PDECAT ha manifestat públicament aquests dies que Junts per Catalunya “ha de saber fer política” per “governar el dia a dia dels ciutadans”, així com no malbaratar els resultats electorals “amb jocs tàctics de curta volada”. L’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, proposa, fins i tot, un “govern tècnic” en cas que Puigdemont i Junqueras no poguessin liderar l’Executiu des de la Generalitat.“El sobiranisme té una nova oportunitat i convé que la utilitzi bé i no la malgasti amb jocs tàctics de curta volada", manifesta l’exconseller.

Mas-Colell assegura en un article publicat al diari 'Ara' que “aquesta legislatura ha de durar quatre anys. Crec que això és essencial. Però res impedeix que el Govern que es formi, presidència de la Generalitat inclosa, tingui, per així dir-ho, un caràcter tècnic”. Una idea que ha refermat aquest dimecres en una entrevista a TV3 perquè “la Generalitat i les institucions estiguin garantides en el funcionament del dia a dia”. “La millor manera de garantir que aquest govern tècnic no tingui implicacions polítiques, implicacions de construir lideratges polítics, és buscar a algú d’una certa edat, que ja estigui clar que no té ambicions polítiques”, afegeix.

De la seva banda, el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, demana a Junts per Catalunya que “ha de saber fer política” per “recosir” Catalunya. Colomines, en un article a ‘El Nacional’, considera que JxCat “té efectius suficients per encarar la configuració d’un nou Govern que exigeixi la supressió del 155, l’excarceració dels presos i els retorn dels exiliats a més de governar el dia a dia dels ciutadans”.

“Ens cal reconstruir el país, recosir-lo, que no vol dir rendir-se”, assenyala el director de l’EAPC. Colomines sentencia que “ara a Catalunya ens cal un Govern fort, presidit per la força que ha guanyat les eleccions en el camp sobiranista, JxCat, i que integri gent amb una mateixa cultura política, per mínima que sigui, i no pas un aiguabarreig polític que no portaria enlloc”.

Agustí Colomines

6 Comentaris

Publicitat
#7 Els mestres de l'economía, Onvulguis, 11/01/2018 - 13:26

Mas Colell i Solbes hauríen de muntar una assessoría a nivell mundial per dirigir presidents arreu . No hi ha dubte que tindríen èxit ateses les proves hagudes fins ara. Es tracta de dir que sí a tot i seguidament quan la cosa peta sortir a afirmar que ja ho havíen avisat pero que no els feien cas.

#6 Fígaro, Barna, 11/01/2018 - 12:04

Sr. Colomines, no me venga ahora con esa milonga de recoser Catalunya porque ud en particular y otros como ud sois los responsables de estos rotos. Dimita ya, que es un inútil pero un vivales para vivir de mis impuestos. Es ud. uno de los mayores culpables de este roto qaue lleva sembrando odio desde que era tertuliano con el fraile de Sabadell

#5 Josep, Barcelona Tabarnia España, 11/01/2018 - 09:06

cada año, año tras año, la Generalitat ha cogido 5.000 millones del bolsillo de los barceloneses para llevárselos a la cataluña rural y así aumentar su nivel de vida a costa del nuestro

en 40 años de democracia eso suma unos 200.000 millones

os imagináis los barceloneses cómo sería nuestro nivel de vida si se hubieran invertido aquí?

#5.1 josep, Barcelona- CATALUNYA, 11/01/2018 - 16:00

Per Josep : A Barcelona el 21 D vam guayar vau perdre els del 155, No cal dir res mes

#4 John Winterwaltz, Alacant, 11/01/2018 - 08:51

Ara volem tornar a ficar el geni a la botella... massa tard.
Això no té remei.

#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 10/01/2018 - 23:02

Pidiéndole peras al olmo Puigdemont.