Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2017. 12:47h.

Presumptes gihadistes a Badalona

Acusats dos marroquins del barri de la Salut de captar gent a través de les xarxes socials

Presumptes gihadistes a Badalona

Imatge de l'operació policial

La Guàrdia Civil ha detingut al barri de La Salut, a Badalona, dues persones que, suposadament, formaven part d'un grup vinculat a Estat Islàmic. Els dos detinguts, dos homes de 25 i 27 anys de nacionalitat marroquina, estan acusats de fer activitats de captació i adoctrinament jihadista, segons informa el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

Agents de la Guàrdia Civil, a instàncies de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, han escorcollat els domicilis dels arrestats per recollir informació sobre la seva activitat a internet i a les xarxes socials, on mantenien nombrosos contactes tant en l'àmbit espanyol com internacional, segons el Ministeri. Les mateixes fonts indiquen que ja havien captat diverses persones que estaven "plenament convençudes de viatjar a zona de conflicte per integrar-se en grups terroristes".

El comunicat també assenyala que els dos detinguts havien exposat clarament a les xarxes socials, de manera reiterada, la seva disposició a unir-se a les files d'Estat Islàmic a Síria. A més, afirma que contribuïen econòmicament al finançament de l'organització terrorista amb robatoris i tràfic de droga. Els últims dos anys s'han detingut gairebé 200 persones a l'Estat, acusades de terrorisme jihadista.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Smicht de Platja, Cuni, 07/02/2017 - 16:51

Preguntin per ANGEL COLOM ....CDC. Iman honorific protector de la sharia a Catadisney.

#3 Pepitox, Barcelona, España, 07/02/2017 - 14:27

Qué curioso que siempre que se trata de operaciones que afectan realmente a nuestra seguridad quién interviene siempre son las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. Muy bien por la Guardia Civil y la Policía Nacional. Lo que no queda claro es para qué narices sirven los Mossos d'Esquadra...

#3.1 Pere Joel, Riudoms, 07/02/2017 - 16:54

Para multarte en las rotondas.

#2 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 07/02/2017 - 13:59

Refugees welcome. Volem acollir. Casa nostra casa teva. Chupiguiay !!!!!!! Yupiiiiiiiiii.

#1 jurgenbcn, Sudán del Nord, 07/02/2017 - 13:36

que n'opina de tot plegat na Fàtima Taleb?

#1.1 el talp venjador, Bcn, 07/02/2017 - 14:21

no et preocupis que no dirà ni piu. Com a molt que la policia els ha detingut perquès és racista i xenòfoba. D'aquestes paraules no els treus que tenen la lliço ben apresa