Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 20:17h.

Presumptes irregularitats al consolat espanyol a Islamabad

El Síndic de Greuges denuncia el cobrament de "diner addicional"

Presumptes irregularitats al consolat espanyol a Islamabad

Rafael Ribó, Síndic de Greuges

Entre els informes lliurats pel Síndic de Greuges al Parlament figura un titulat "Presumptes irregularitats comeses pel consolat d'Espanya a Islamabad", elaborat després de d'una reunió entre el president de la Asociación de Treballadors Pakistanesos i el Síndic, Rafael Ribó. La reunió amb el Síndic es va fer "per exposar-li la preocupació pel funcionament de l'ambaixada d'Espanya al Pakistan a causa dels abusos que presumptament s'hi cometen al moment de tramitar sol·licituds de visats o per a la legalització de certificats d'antecedents penals". Aquest informe fa referència a què "el procediment seguit per agilitar la resolució dels assumptes consistia a abonar una quantitat de diners addicionals, destinat a pagar els despatxos que col·laboren amb l'ambaixada".

Segons l'informe, "el Defensor del Poble va comunicar que algunes de les qüestions exposades [durant la reunió amb l'Associació de Treballadors Pakistanèsos] havien estat objecte d'investigació per part de l'institución amb motiu de queixes rebudes anteriorment. D'aquesta manera", s'afegeix, "es va detectar que "el procediment seguit per agilitar la resolució dels assumptes consistia a abonar una quantitat de diners addicionals, destinat a pagar els despatxos que col·laboren amb l'ambaixada per verificar els documents aportats, donada l'escassa fiabilitat del Registre Civil".

També es diu que "a criteri de l'administració, l'ús dels serveis de professionals aliens a l'ambaixada no va en detriment de la seguretat i la garantia jurídica dels administrats, ja que es fan comprovacions freqüents sobre les tasques dels despatxos col·laboradors. Tanmateix, es van donar instruccions a la inspecció general de serveis del ministeri perquè es desplacés a Islamabad, a fi d'examinar in situ el procediment de tramitació de visats i fer propostes de millora".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 tanvir, barcelona , 06/04/2013 - 01:28

Si es verdad la gente que esta en la embajada cobran dinero (negro ) para hacer las cosas .

#1 berta igoa fornes, valencia, 02/11/2010 - 14:35

Miedo da denunciar ciertos excesos, se dicen cosas que nos ocurren, cada caso es un mundo, los problemas nos invaden a los que necesitamos un certificado, un visado, etc. sólo deseo que la Embajada y todos sus servidores sean eficaces profesionales y hagan su trabajo.