Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2020. 19:34h.

Primàries amb trampa

JxCat i ERC no qüestionen el lideratge de Puigdemont i Aragonès

Primàries amb trampa

JxCat i ERC han elaborat el reglament per a les primàries en les que han d'escollir els seus candidats a la presidència de la Generalitat, i ho han fet amb uns reglaments a mida de les necessitats dels respectius partits.

Junts per Catalunya ja té reglament per a les primàries en les què elegirà les seves llistes per a les pròximes eleccions al Parlament. El partit elegirà el seu presidenciable el dia 29 sense designar un "candidat efectiu", a l'espera del que acabi fent l'expresident Carles Puigdemont.

El procediment estableix que se celebraran en una doble urna: la primera per escollir el cap de llista, i la segona per a designar les persones que ocuparan els principals llocs en cada circumscripció, com els caps de llista. De moment, s'hi han posicionat Laura Borràs, i els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró però s'està a l'espera de la decisió del líder de JxCat al Parlament Europeu Carles Puigdemont.

Per a l'elecció del presidenciable, la circumscripció serà única a tot Catalunya i, a més dels afiliats, els simpatitzants que ho sol·licitin podran ser candidats si així ho aprova l'Executiva.

ERC per la seva part, escollirà per primàries tots els candidats de les demarcacions i no només el cap de llista per Barcelona. Així ho estableix el reglament intern que ha aprovat el Consell Nacional d'aquest dissabte. El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ja ha anunciat la seva voluntat de presentar-se a les primàries del partit per a encapçalar la llista i ser el candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 14-F.

Els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona.

emut7hixuaiydts.jpg

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat