Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2018. 12:35h.

Primer acte del Govern a l''exili'

L'exconseller Lluís Puig participa en l'homenatge pel centenari del naixement de Manuel de Pedrolo

Primer acte del Govern a l''exili'

L'exconseller de Cultura, Lluís Puig, ha participat en un acte de la Setmana Catalana de Brussel·les que s'ha celebrat a la seu de la delegació de la Generalitat, intervinguda pel govern espanyol des de l'aplicació del 155. Puig és el primer membre del govern de Carles Puigdemont que entra a l'edifici des que l'executiu espanyol va destituir el representant permanent Amadeu Altafaj i va tancar tota la resta de delegacions a l'exterior.

L'exconseller ha intervingut en un acte per celebrar el centenari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo, on també ha participat l'escriptora Bel Zaballa. "Per a mi és un honor", ha dit Puig, que ha remarcat a més que intervenia a petició del Casal Català que, amb el seu "llibertat d'associació cultural", li va demanar que ho fes.

"Des de la cultura, particularment, i com a ciutadà lliure davant la justícia europea és un plaer estar aquí", diu Puig, que ha recordat que el mes de juliol va signar, com a conseller, els actes de commemoració del centenari de Pedrolo. Fonts de la delegació a Brussel·les han matisat que Puig no es trobava entre els convidats a l'acte.

Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació consultades per l'agència Europa Press han assegurat que el Govern prendrà les mesures oportunes davant la intervenció de Puig i que tindrà conseqüències. L'oficina de la Generalitat a Brussel·les no havia comunicat la celebració d'aquest acte tot i que la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, de la qual depèn la delegació, està subjecta ara mateix a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#6 Veciana, Barcelona, 19/04/2018 - 15:16

Es tanca el xiringuito i arreglat.

#5 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 19/04/2018 - 15:12

L´efimer ex-Conseller de Sardanes, de professio bomber a l´altre vida, no ha volgut pasar de l´anonimat directament a Estremera sense haver sigut noticia encara que nomes sigui una sola vegada a un TN a la tele de La Minyona.

Per l´album familiar mes que res i no pasar a la historia com el video betamax

#4 Carles Sentis, Vilafranca del Penedes, 19/04/2018 - 14:46

Aquest és el destí del govern a l'exili? Aprofitar escletxes? Viure d'engrunes?

#1 pepe, andorra, 19/04/2018 - 14:04

mecanoscrit del segon origen.....Menudo pestiño de libro q me hicieron leer el primer año q nos pusieron la asignatura de catalán.....Y mira q podrían haber empezado con Pla o Terenci Moix, pero no, el pesado de Pedrolo....Lo cual ya me da una idea de por donde van estos señores, q son mas pesados q una vaca en brazos....