Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2018. 18:35h.

Primer cap d'estat que rep Torra

El president de la República d’Eslovènia, Borut Pahor

Primer cap d'estat que rep Torra

Quim Torra es reuneix amb el president de la República d'Eslovènia, Borut Pahor (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a Europa que “actuï” per trobar una sortida al procés i es posicioni a favor de la independència. “Catalunya necessita una mediació internacional i no més violacions dels drets humans”, ha assegurat aquest dijous en una conferència a Eslovènia, titulada 'Catalunya: de la gàbia constitucional espanyola a la llibertat'.

Torra ha demanat a la Unió Europea que “no ens decebi en aquest moment tan greu” i “actuï amb prestesa si encara s'estima la democràcia”. També ha apel·lat als governs europeus “a actuar i fer sentir la seva veu” a favor de la “llibertat” de Catalunya.

El president ha afirmat que “la nostra aspiració és formar part de la UE com un Estat membre”, alhora que ha assenyalat que “Europa només serà un projecte d'èxit si totes les nacions i tots els pobles són tractats de manera igualitària i amb els mateixos drets”.

Respecte el 40è aniversari de la Constitució, Torra ha afirmat que la Carta Magna és “una gàbia per a l'esperança del nostre poble”. “Enlloc de protegir la llibertat d’expressió i la tolerància amb les idees democràtiques, la Constitució espanyola ha esdevingut una presó per a les nostres llibertats”, ha lamentat. A més, ha considerat que “mai serà reformada per la via federal o confederal”.

El president de la Generalitat també ha posat com exemple el procés independentista eslovè. “Veiem com ha prosperat Eslovènia 28 anys després del seu referèndum d’independència. Qualsevol projecte nou té les seves dificultats inicials, però és un exemple a tenir en compte”, ha reblat.

Prèviament a la conferència, Torra s’ha reunit amb el president de la República d’Eslovènia, Borut Pahor, davant el qual ha denunciat que l'Estat espanyol “està atacant els nostres drets socials i el nostre dret a l’autodeterminació”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Lolo, Barcelona, 07/12/2018 - 17:25

Por que la bandera de Catalunya no esta junto a esas dos en una reunion tan oficial como TV3 nos dice? Alguien se imagina la respuesta correcta??? Sencillamente porque no es una reunion oficial. Es un Presidente recibiendo a un ciudadano como cualquier otro que desea hablar con el.

#14 Josep, Lleida, 07/12/2018 - 10:30

He estat diversos cops a Slovenija, i per ells tot te un preu. Tingueu-ho de ben segur, que la Generalitat ha pagat per la farandula aquesta i coneixent el tema, han pagat molt.
Estan ala venda, però no son barats.

#13 botifler1914, En Waterloo no hay playa, 07/12/2018 - 09:35

Que le retiren el pasaporte!

#12 catafracto, Barcelona, 07/12/2018 - 08:47

Qué tiempos aquellos en que Pujol era recibido por Khol o Miterrand... Ahora la Gene tiene que mendigar una visita protocolaria con el presi de Eslovenia... Juas!

#11 catafracto, Barcelona, 07/12/2018 - 08:43

Dejando a un lado que los presidentes de repúblicas, a excepción de Francia, ni pinchan ni cortan, fijaros un detalle: solo está la bandera eslovena y la de la UE.