Publicitat
Política · 12 de Gener de 2011. 17:59h.

Primer conflicte amb Zapatero

El Govern anuncia que mantindrà l'actual normativa d'horaris comercials

Primer conflicte amb Zapatero

Reunió del Govern, en una foto d'arxiu

El Govern ha anunciat que mantindrà l'actual política d'horaris comercials, davant l'anunci del president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, d'una possible homogeneïtzació d'horaris a a totes les comunitats autònomes. Aquesta circunstància permetria els botigues ampliar el seu horari comercial dels seus negocis.

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha dit que la llei catalana és fruit d’un acord entre la Generalitat i el Govern de l’Estat, en el marc de la comissió mixta Estat-Generalitat. En aquest sentit, la normativa dóna cobertura àmplia i suficient a les necessitats d’aprovisionament dels consumidors, i garanteix l’equilibri entre els diferents formats comercials, segons el Govern.
 
Recasens ha assegurat que la liberalització dels horaris comercials no es tradueix en un millor ocupació, al contrari, “condemnaria les petites i mitjanes empreses del sector a una situació de permanència a l’establiment per poder competir amb altres formats i, es posaria en perill la seva continuïtat”.
 
El responsable de Comerç ha afegit que la liberalització dels horaris comercials no incrementarà les vendes del comerç: “ningú compra més pel fet que les botigues obrin set dies a la setmana o 24 hores al dia. El què necessita en aquests moments el sector és un millor accés al finançament i al crèdit, així com mesures que afavoreixin la creació de llocs de treball en el comerç, i també impulsar mesures que fomentin el consum”.
 
La Llei catalana d’Horaris Comercials preveu que els comerços puguin obrir un màxim de 12 hores diàries (de dilluns a dissabte, entre les 7’00h i les 22’00 h), amb un límit setmanal de 72 hores setmanals, amb l’obligació de tancar diumenges i festius i avançar l’horari de tancament a les 20’00h els dies 24 i 25 de desembre. Dins d’aquests límits, els comerciants poden fixar lliurament el seu horari diari d’obertura.
 
A banda de determinades excepcions per tipus d’establiment el comerç en general pot obrir un màxim de vuit diumenges o festius l’any per facilitar la compra en èpoques en les que es produeixen puntes de demanda. Aquests festius s’estableixen anualment mitjançant ordre del conseller, un cop escoltat el Consell Assessor de Comerç, format pels representants del sector comercial.
 
De fet, la Llei preveu excepcionalitats, com per exemple, la que permet que els petits comerços d’alimentació disposin de llibertat d’horaris en dies festius (establiments d’alimentació de menys de 150m2) per tal d’incrementar la seva rendibilitat i facilitar l’aprovisionament dels ciutadans.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jordi, l'h, 14/01/2011 - 02:45

Seria mortal pel comerç urbà.Si es pot anar als centres comercials fins ales 10 de la nit del diumenge,qui anirà a comprar el dilluns,dimarts o dimecres???