Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2015. 14:41h.

Primer militar d'esquerres

Podemos fitxa l'excap de l'Estat Major per al Congrés

Primer militar d'esquerres

Julio Rodríguez

El general Julio Rodríguez s'incorpora com a número 2 per Saragossa en la llista de Podemos per a les eleccions generals, encapçalada per Pablo Iglesias. Nascut a Orense el 1948, Rodríguez és general de l'Aire a la reserva, i acaba de sol·licitar el pas a la situació de retir per poder sumar-se a la candidatura. Va ser cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD) entre 2008 i 2011. A dia d'avui és president de la Junta Directiva del Fòrum Milícia i Democràcia.

"És un honor per a nosaltres la incorporació a les nostres llistes de Julio Rodríguez, un home que ha dedicat la seva vida a defensar al seu país, un ciutadà d'uniforme i un demòcrata que ha ostentat la més alta graduació que permet la carrera militar i ve a aportar la solvència, honestedat i compromís d'una vida lliurada als altres", ha dit d'ell el candidat a la presidència del Govern per Podemos, Pablo Iglesias.

"Presentem a Julio com a candidat al Congrés des del convenciment que podria ser el millor ministre de Defensa per al nostre país, pel seu coneixement de la institució i pel seu compromís amb la democràcia", ha afegit.

Proper a les idees de l'extinta Unió Militar Democràtica (UMD), Rodríguez "ha destacat al llarg de la seva trajectòria professional per la seva ferma defensa de la democràcia, pel seu compromís amb la pau i amb la legalitat internacional, i per la seva aposta per la modernització i l'adequació de les Forces Armades espanyoles a la nova situació, en què el seu paper fonamental ha de ser la salvaguarda de la pau internacional i l'ajuda humanitària".

Rodríguez s'incorpora aquest projecte perquè, explica, "Podemos ha estat capaç de fer que la gent torni a tenir il·lusió per la política i per recuperar la democràcia real". "Estem en un moment crucial, en el començament d'una nova època en la qual tots hem de participar i posar el nostre gra de sorra. I jo no volia estar fora d'aquest moment de canvi real", resumeix.

Quant al seu àmbit de treball, el general confia en el treball de Podem per la transparència: "En una societat que reclama més qualitat institucional, un govern de Podem ha d'aprofundir en la transparència, i això s'ha de reflectir en l'àmbit de la Seguretat i la Defensa. El ciutadà ha de rebre informació útil d'un sector públic que dissenyi polítiques adequades i tingui voluntat d'implementar-les”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 teniente, Córdoba, 05/11/2015 - 21:04

Mi general usted no es digno de pertenecer al ejército español.

#10 Carlos Gomez, Bcn, 05/11/2015 - 03:22

Podemos ha fitxat a un tinent general.
Nosaltres tenim al mariscal Sellares que amb el seu Centre d´estudis Estrategics que li dona sopes amb honda al mes pintat dels 007 del mon.

#9 Cris, Bcn , 04/11/2015 - 18:36

Incomprensible! Que fuera por el PSOE bien está pero por podemos? Este hombre a perdido el sentido del honor y de la patria! Que se valla a Venezuela !

#9.1 militares-socialistas, bcn, 04/11/2015 - 19:47

Cris, lo tuyo es incimprensible. Muchos militares apoyan a PODEMOS. Muchos.

El sentido del honor empieza a recuperarlo el ejército con este y otros militares.

Con el afeminado de Franco, que no sabía ni hablar en público y era un enano de 1'50 femenino, si que el ejército perdió su honor e imagen

#9.2 Core, Barna, 04/11/2015 - 20:22

Franco tenía voz de mosquita! Pero tenía unos cojones de baraka! Si no pregúntenle a los descendientes de ab-del-krim

#9.3 militar-oviedo, lleida, 04/11/2015 - 21:59

Cris, el que vas a tener que irte eres tu. Pero al Valle de los Caídos a lamerle el culo al genocida de Franco. Los militares apreciamos muchos la sinceridad de PODEMOS y no queremos corruptos como PP y PSOE. Rajoy es un delincuente que se está salvando con sus jueces puestos a dedo.

#7 SEBASTIAN , UBEDA, 04/11/2015 - 17:33

Un periódico serio pone titulares reales y no falsos, cómo es eso de que el primer militar de izquierdas, hay muchísimos, estáis ofendiendo a los miles de militares que hay y que son de izquierdas, pero también tengo que decir que los que son de derechas, son tan democráticos como los de izquierdas.

#7.1 Rei Jaume, Barcelona, 04/11/2015 - 18:47

Hola,

Totalment d'acord amb el que diu SEBASTIAN.
i sé de que parlo...

Salutacions

#6 iñigo, castelló, 04/11/2015 - 16:41

Estoy seguro de que hará un estupendo trabajo como parlamentario, pero no será ministro...