Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2009. 21:37h.

Primer pacte PSC-PPC a Catalunya

Es posa en marxa el Consell de Garanties Estatutàries

Primer pacte PSC-PPC a Catalunya

Marc Carrillo és un dels membres del Consell de Garanties Estatutàries

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà aquest dilluns  la presa de possessió dels nou membres que constituiran el Consell de Garanties Estatutàries,   que substitueix el Consell Consultiu i que va sortir endavant després d'un pacte entre el PSC i el PPC.

Dels nou membres que ha de tenir el Consell de Garanties Estatutàries, sis són proposats pel Parlament mitjançant almenys tres cinquenes parts de la Cambra catalana, segons la Llei del Consell de Garanties Estatutàries. Per desbloquejar la qüestió i aconseguir aquesta majoria, el PSC va haver de pactar amb el PPC.

El Consell de Garanties Estatutàries, que té plena autonomia orgànica, funcional i pressupostària, és la institució de la Generalitat que vetlla perquè les disposicions de la Generalitat s'adeqüin a l'Estatut i a la Constitució.

També correspon al Consell dictaminar prèviament a la interposició davant el Tribunal Constitucional de recursos d'inconstitucionalitat, conflictes de competència i recursos en defensa de l'autonomia local.

 Els membres són nomenats pel president de la Generalitat, sis dels quals a proposta del Parlament –acordada per majoria de tres cinquenes parts dels diputats-, i els tres restants a proposta del Govern. El seu nomenament és per un període de nou anys i no poden ser reelegits. Els membres del nou Consell seran: Julio Añoveros, Pere Jover, Antònia Agulló, Àlex Bas, Joan Egea, Jaume Vernet, Enric Fossas, Marc Carrillo i Eliseo Aja.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Oriol, BCN, 22/11/2009 - 12:09

... en temes d'interès nacional (naciona espanyol, és clar).

El PP es "sacrificaria" per responsabilitat, i els altres (PSC-PSOE), encantats de la vida.

Exactament en això consisteix el pacte a la basca.

#8 Oriol, BCN, 22/11/2009 - 12:06

No faria falta un acord signat explícit, ni molt menys, que el PP forçosament hagués d'entrar al govern, sino, simplement, dir SI a l'hora d'investir PP Montilla president de la Genralitat, i votar en coseqüència durant la resta de legislatura...

#7 Oriol, BCN, 22/11/2009 - 12:03

Primer pacte, i no serà l'últim.
Si sumessin majoria absoluta, el pacte a la basca seria un fet, per molt que el PSC-PSOE s'esforci a calificar-ho de "broma" (en paraules de PP Zaragoza).
Espero que no tinguem oportunitat de veure-ho.

#6 Eloi, mataro, 21/11/2009 - 14:56

això deixa ben clar que quan es parla de la sagrada unitat d\'espanya, la constitució, etc... PPC i PSC són el mateix.

#5 josep Poch, girona, 21/11/2009 - 14:29

I no cal oblidar també Navarra a canvi d ' Euskadi, són el mateix espanyols recalcitrans i corruptes