Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2019. 18:33h.

Primera coalició de partits catalanistes

Units, Lliures i Convergents fan un pacte a Sant Cugat

Primera coalició de partits catalanistes

Xavier Cortés, un dels impulsors de la coalició, en una imatge d'arxiu

Units per Avançar, Lliures i Convergents han tancat un acord per presentar-se conjuntament a l’Ajuntament de Sant Cugat en les eleccions municipals del 26 de maig. La candidatura -impulsada per Xavier Cortés, d’Units per Avançar, entre d'altres- és la primera coalició de partits catalanistes que concorrerà en uns comicis des que va iniciar-se el procés.

Units, formació impulsada per l’exconseller Ramon Espadaler i hereva de l’extinta Unió, ja va concórrer a les eleccions catalanes del 21 de desembre en coalició amb el PSC. Espadaler, de fet, va ser escollit diputat per a Barcelona. Units i els socialistes, d’altra banda, han tancat acords per presentar-se junts en alguns municipis.

Lliures, de la seva banda, va ser creat per l’exconseller de CDC Antoni Fernández Teixidó amb la voluntat d’aglutinar el vot de l’antiga Convergència. Fins ara, no han concorregut a cap elecció, tot i que de cara a l’alcaldia de Barcelona han assolit un pacte amb la candidatura de Manuel Valls.

El tercer partit que integra aquesta coalició de partits catalanistes és Convergents, una formació que va sorgir d’una escissió de CDC promoguda per l’exconseller de Justícia, Germà Gordó. Convergents ja han anunciat que es presentaran a les eleccions generals del 28-A i les municipals, sense descartar les europees.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Luigi P, Tabarnia, 12/04/2019 - 12:19

Convergència és un autèntic naufragi. Tenien la gallina dels ous d'or i se la van carregar. Pobrets! No la trobarem a faltar. Per culpa d'ells som on som.

#4 Pardus, Barcelona , 12/04/2019 - 09:14

Catalanistas dice jajajajajajajaja

#3 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 12/04/2019 - 00:39

Puigdemont ....caput a San Cucufate.

#2 FRAN BCN, BCN, 11/04/2019 - 23:24

Per fi gent amb seny i dos dits de front.....benvinguda la centralitat catalanista i no fanàtica......