Publicitat
Política · 31 de Maig de 2015. 18:24h.

Primera crisi a Moviment d'Esquerres

Onze militants es donen de baixa per la "direcció autoritària" de la formació

Primera crisi a Moviment d'Esquerres

Un moment del Consell Polític de MES

Onze militants del partit Moviment d’Esquerres (MES) s’han donat de baixa de durant el Consell Politic per accions que “no haurien de tenir lloc en un partit que es declara de forma oberta com a radicalment democràtic”.

Aquestes persones han signat un manifest, al que ha tingut accés e-notícies, on lamenten que “se'ns ha menystingut personalment, s’han utilitzat els mecanismes de la vella política saltant-se els acords d’una assemblea, a Barcelona no s’ha fet un procediment acordat de primàries”.

També denuncien que “s’ha imposat una candidata i una candidatura que no hem votat, un programa que no coneixíem i unes persones amb les quals no hem treballat mai, se'ns van demanar avals de notables de la ciutat dient-nos subtilment que no teníem la categoria suficient per a presentar ni tan sols una candidatura després de la feina de mesos i l’organització ha crescut amb uns objectius que no tenim clars”.  

L’exconseller nacional de MES, Edgar Rubio, ha explicat a aquest diari que "el que m'he trobat en els darrers mesos no es el que jo volia per a un partit d'esquerres del que jo formés part”. 

Rubio ha afegit que “els caciquismes, una direcció autoritària, els favoritismes i d'altres boniqueses no haurien de tenir lloc en un partit que es declara de forma oberta com a radicalment democràtic”. “Això s'ha permès i jo no ho puc acceptar, la fi mai justifica els mitjans”, ha conclòs.

Finalment, els signants del manifest indiquen que “volíem ser protagonistes d’aquesta nova política que ha arribat i ha arrasat a tots i totes els que han quedat engolits pels moviments tàctics, les ambicions personals i els protagonismes”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 ramon, barcelona-c, 02/06/2015 - 12:43

Una constant catalana , penós .

#11 EL QUÈ IMPORTA, CAT, 01/06/2015 - 08:29

Però són Sobiranistes o Botiflers ?

Són carn o peix?

#10 Jose, Sant Adria, 01/06/2015 - 08:05

El mejor ejemplo Sant Adria. Ex-regidora que quiere ser Alcaldesa pero no se presenta a primaria, se pasa a MES y se nombra ella sola candidata, sin primarias evidentemente, nombra a dedo su lista, si eso no es un proyecto personal.......

#9 Carlos Gomez, Bcn, 01/06/2015 - 00:30

Sempre podran enamorarse d´una choni de castefa i anar al Pont Aeri tots junts per redimirse.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 01/06/2015 - 00:11

Segur que trobaran algun altre lloc per seguir fent pais.
Sera per pais.