Política · 13 d'Octubre de 2011. 12:37h.

Primera crisi entre Esquerra i Reagrupament

Trenquen a Girona després de no posar-se d'acord amb el candidat

Primera crisi entre Esquerra i Reagrupament

Carles Bonaventura

Reagrupament, en un comunicat signat pel coordinador a Girona Carles Bonaventura, explica que "la comissió negociadora de RCat ha intentat fins a l'últim moment que la llista de la circumscripció de Girona de la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí respongués a la línia d'obertura que al si d'Esquerra vol impulsar la nova direcció encapçalada per Oriol Junqueras, però al final no ha estat possible".

Reagrupament considera que "una llista encapçalada per la Teresa Jordà i per altres noms clarament vinculats a l'època del tripartit d'ERC seria una proposta perdedora ja d'entrada i que, per tant, calia incorporar-hi altres persones independents, de Reagrupament o fins i tot d'ERC, però de nou perfil, que donessin una clara mostra que aquesta coalició independentista responia a una nova etapa, en la qual ERC i RCat estaven disposats a treballar plegats per la unitat de l'independentisme i per superar situacions passades".

"Quan ja hi havia un acord tancat amb la direcció nacional d'ERC entorn a una persona de consens vinculada a RCat perquè anés de cap de llista per Girona, que era acceptada tant pel president d'ERC, com per la secretària general i el secretati general adjunt i també per sectors d'ERC de Girona, ahir a la tarda, el president regional d'ERC de Girona va rebentar l'acord i va desautoritzar la decisió presa per la direcció nacional d'ERC", lamenten.

Reagrupament ho atribueix a "un enfrontament intern d'Esquerra entre la nova direcció nacional d'ERC, renovadora, i l'aparell gironí, que respon encara als interessos de la vella guàrdia d'aquest partit, que prefereixen un mal resultat electoral d'ERC abans que deixar pas als nous aires que han de renovar aquesta organització".

"Per una qüestió de dignitat, no participarem ni en la candidatura de Girona d'Esquerra ni en la campanya electoral que aquest partit desenvolupi a la demarcació", deixen clar.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#26 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/10/2011 - 11:20

Nacidos para la discordia

#25 angel, krddu, 15/10/2011 - 00:42

proposo un president neutral, que no sigui ERC-CUP-Rcat-SI-DCat. per conduïr a la independència. Si no hi ha unitat no arribarem a la independència.

#24 angel, krddu, 14/10/2011 - 22:08

Que voleu, el camì a la independència o el camí de trencaments d´acords? els d´esquerres nomès pensen a fer esquerdes. es una pena.

#23 Marc3, Barcelona, 14/10/2011 - 07:18

Ha fet més per Catalunya el Quim Torra que tots aquests d'ERC-Girona a qui no coneix ni sa mare. En fi, si se la volen fotre un altre cop, doncs mira, es veu que no n'han tingut prou.

#23.1 Xavier, Molins, 14/10/2011 - 14:02

Quim Torra és un patriota. Sóc un fan seu i de Acontravent.

#22 jordidegirona, Girona, 13/10/2011 - 23:02

http://territorials.reagrupament.cat/girones/2011/10/13/comunicat-sobre-la-posicio-de-reagrupament-girona-pel-20n/
"ens refermem en la nostra valoració enormement positiva pel que fa a l?acord que en l?àmbit del Principat de Catalunya s?ha aconseguit entre ERC-RCat-Catalunya SÍ, i demanem"