Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2010. 22:00h.

Primera derrota de Zapatero

Tomás Gomez s'imposa a la candidata oficial en les primàries del PSOE de Madrid

Primera derrota de Zapatero

Zapatero, amb Jiménez, en una imatge d'arxiu

Els militants socialistes madrilenys han elegit al seu secretari general, Tomás Gómez, enfront de la candidata del secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que havia triat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez.

El recompte ha estat del 53 per cent de Gómez davant del 47 per cent de Jiménez. La participació al tancament de les urnes ha rondat el 73% del cens de 18.000 militants, dades que confirmen els pronòstics d'alta participació.

La victòria contra pronòstic de Gòmez suposa un dur cop per Zapatero que inicialment va apostar per Trinidad Jiménez. La ministra, de fet, forma part del nucli dur de Zapatero des que li va donar suport quan aquest només era un candidat a dirigir al PSOE i es va enfrontar a l'ara president del Congrés José Bono.

Zapatero, de fet, ja la va situar de candidat electoral en les darreres autonòmiques -mentre Miguel Sebastián competia contra Alberto Ruiz Gallardón per l'alcaldia- i després de la seva ensopegada electoral la va nomenar Secretaria d'Estat per Amèrica Llatina. Finalment la va repescar en una remodelació ministerial.

Rodríguez Zapatero es va oposar inicialment a les primàries perquè la seva candidata era precisament Trinidad Jiménez. Aquesta també va recordar el dia de la seva presentació el passat 1 de setembre la seva relació amb Zapatero, però de mica en mica tant ella com el president han refredat la connexió per si surt derrotada a les primàries d'aquest diumenge.

En aquest cas és la primera derrota electoral de Zapatero i, a més, en el seu propi partit en un moment en què el Govern està en hores baixes per la crisi electoral i les expectatives electorals del PP, malgrat el cas Gürtel o la crisi a Astúries, no fan més que incrementar-se.

La victòria de Gómez, en canvi, dispara la seva carrera política fins i tot a dintre del PSOE. N'hi ha que ja veuen un paralel·lisme entre ell i Zapatero que va desbancar Bono començant de zero per nou vots. Nou vots que li va donar el PSC.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Paradox, Lleida, 04/10/2010 - 22:10

ZPatazo TRINITARIO. I li ha fotut un pardillo al que no tenien per a res, el RUBI, PEPIÑO i el que faltava pel duro EL ZEROLO, contamos contigo Trini. Pues va a ser que no. QUINA VERGONYA DE GENTOTA. No patiu, abans del 28N ja sirem fora de la zona €. Que no? ojo al dato. AL CORRALITO.

#7 Pep Piscines, Mataro, 04/10/2010 - 19:51

La Geli es queda sense el càrrec pel qual es postulava: Ministra de Sanidad

#6 joan, manresa, 04/10/2010 - 18:46

El Casal,18,40h.--Na pase rés,ella torna a ser ministra i ell gire la truita i fa una lloança del partit més democratic...Sa de ser ....no trobem nom o potser la diriem masse grosa.Lo fet es de titellada,i a sobre el Sr.Pepito Grillo,telefonant a las seus per asegurar els vot...Dimitexi Zapatero

#5 Favila, Asturias, 04/10/2010 - 16:18

La auténtica derrota a Zp, se la proporcionará peonto el pueblo catalán sensato y vanguardista, cuando vote la formación del Sr. Anglada, que trae propuestas regeneradoras y que por lo pronto quiere dar la cara por su país y librarle de la colonización islámica que se comen sus recursos

#4 Jos, VNG, 04/10/2010 - 13:00

Tot el que toca Zapatero ho enfonsa.