Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2010. 17:45h.

Primera derrota del PSC després del 28-N

El claustre de la UB vota per la destitució de Joaquim Coello com a president del Consell Social

Primera derrota del PSC després del 28-N

Joaquim Coello, amb el conseller d'Economia en funcions, Antoni Castells

El claustre de la UB ha demanat el cessament del president del Consell Social, Joaquim Coello, proper al PSC, segons ha sabut e-notícies. El rebuig a Coello ha rebut 63 vots, mentre que 13 han donat suport a la seva gestió i s'han registrat 14 vots en blanc. Coello, expresident del Port de Barcelona i enginyer naval, va ser designat el passat mes de setembre membre del consell d'administració d'Avançsa, una empresa pública de la Generalitat, i també d'Spanair. Coello és també president d'Applus.

Els contraris a Coello l'acusen de ser el principal impulsor d'un document dels presidents dels consells socials de les universitats públiques catalanes, que proposa deixar el govern de la universitat en mans d'un professional aliè a l'àmbit acadèmic nomenat pel Parlament, relegant els actuals rectors.

El passat mes d'octubre la Junta de Personal d’Administració i Serveis Funcionari de la Universitat de Barcelona ja es va tancar en les dependències del Rectorat, per tal d’exigir la dimissió immediata de Coello, i l’aplicació dels acords signats per la Junta i la Gerència i aprovats pel Consell de Govern.

Així mateix, la passada setmana, el Consell de l'Alumnat va presentar una proposta de resolució per demanar al Govern que destitueixi Coello pel seu criteri "empresarial" en la gestió universitària, i designi un nou president. De la seva banda, les patronals Foment del Treball i Pimec van manifestar el seu suport a la gestió de Coello, defensant la seva "rigorosa, correcta i procedent" tasca al Consell Social en relació a la reducció del dèficit en els últims tres anys.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 kim, hospi, 18/12/2010 - 12:12

El PSC es com un suflé, ha pujat sense res per dintre i cau de la mateixa manera que ha pujat, SENSE RES PER DINTRE. Molt de fum i res més.

#1 joan, manresa, 18/12/2010 - 12:10

El Casal obre la seba tertulieta,desde Morolandina,( Abans Manresa)..--Es de sentit comú.Vistos els resultats electorals i vist com queda el mapa comarcal i local de catalunya ,tots els cárregs designats i pactes fet per el tripartit,harén de plegar.Encare que sigui per dignitat politica i perso