Política · 13 de Juny de 2018. 18:26h.

Primera dimissió en el Govern Sánchez

Màxim Huerta dimiteix per una multa de més de 200.000 amb Hisenda

Primera dimissió en el Govern Sánchez

Màxim Huerta, quan va prendre possessió del càrrec

Màxim Huerta ha presentat la seva dimissió com a ministre de Cultura i Esports aquest dimecres a la tarda, després de saber-se que va ser multat per Hisenda amb 243.000 euros. El ja exministre va crear una societat per eludir el pagament de més de 200.000 euros d’impostos entre els anys 2006 - 2008. “El que vaig fer no era il·legal en aquell moment”, ha assegurat Huerta, però amb el canvi de llei es van fer inspeccions retroactives que l’extitular de Cultura ha qualificat de “caça de bruixes”.

El fins ara ministre de Cultura ha assegurat que se'n va perquè “el soroll de tota aquesta munió no trenqui el projecte que ha il·lusionat a tanta gent”. Huerta ho ha assegurat en una compareixença aquesta tarda, on ha defensat que “el que vaig fer no era il·legal en aquell moment”. “No és una condemna per frau, és una multa perquè vaig perdre una demanda que jo mateix vaig imposat a Hisenda”, ha explicat.

“El que es busca és minar el projecte de regeneració de Pedro Sánchez i no ho permetre”, ha argumentat Huerta, alhora que ha afegit que “per defensar allò que estimes hi ha moments en què t'has de retirar”. “He pres una decisió molt important pensant en la cultura i la transparència, les dues coses en què més crec en aquesta vida. I ho faig sabent que sóc innocent”, ha reblat.

El ja exministre de Cultura ha decidit presentar la seva dimissió, malgrat que aquest matí assegurava en una entrevista a Onda Cero que no tenia intenció de dimitir perquè “les meves obligacions tributàries estan al corrent i no tinc cap dubte moral ni conflicte”. “Aquest afer no és com a ministre de Cultura, és quan era Màxim Huerta”, defensava aquest matí.

El nomenament de Huerta, que ha estat només set dies com a titular de Cultura i Esports, ja va generar polèmica per unes piulades que havia fet en el passat sobre l’independentismes i els esports. “Umberto Eco: ‘odio els esportistes’. Jo els esports. Quina manera de sobrevalorar el físic!”, va escriure a twitter l’any 2010. Respecte el procés, Huerta va escriure l’1 d’octubre de 2017 que “els independentistes ja han aconseguit les suficients fotos”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Barretina a rosca, Black hole, 13/06/2018 - 19:49

Lo lógico en España.

En Cataluña el Torra debería estar inhabilitado para ocupar cualquier cargo público pero lo hacen President ERC y la CUP (manda gue) y después todos se hacen fotos con este señor, hasta el Domenech de Podem.

!Como somos los fachas no indepes¡

#3 Luigi., Barcino, 13/06/2018 - 19:36

Flaco favor le ha hecho a sus colegas,culpándolos a todos.

#2 Albert, BCN, 13/06/2018 - 19:19

Un gesto que le honra, no como los indepes que no dejan el cargo ni a tiros y no se van ni con agua caliente

#2.1 Luigi., Barcino, 13/06/2018 - 19:35

Es que los indepes pertenecen a una raza superior.

#1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/06/2018 - 18:35

Pues empezamos bien...
Bueno, si fuese un conseller lo habríamos arreglado diciendo que esa información era un ataque contra Catalunya, y a seguir viviendo del cuento.

#1.1 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 13/06/2018 - 20:08

No lo dudes. Alguien sacando información de hace años.... es un ataque a España.