Publicitat
Política · 18 de Gener de 2021. 09:06h.

Primera impugnació contra l'ajornament electoral

La Lliga Democràtica presenta recurs davant el TSJC

Primera impugnació contra l'ajornament electoral

La Lliga Democràtica presenta aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dos escrits de interposició d'un recurs contenciós administratiu pel procediment de protecció de drets fonamentals i un escrit de interposició d’un recurs contenciós administratiu ordinari contra l'ajornament electoral decretat pel Govern.

La formació considera d'"extrema gravetat" deixar sense efecte convocatòria electoral i més encara, tenint en compte "la precarietat institucional que viu la Generalitat, sense president des de la inhabilitació del president Torra i amb un govern absolutament dividit en un moment en què la gestió de la pandèmia fa imprescindible disposar d’un govern amb president, amb capacitat de lideratge, cohesionat i eficaç".

Acomodar la celebració dels comicis i la formació d’un nou govern als seus interessos electorals posant com excusa la pandèmia és, en aquestes circumstàncies, una enorme irresponsabilitat que ocasiona un greuge inassumible al conjunt dels ciutadans de Catalunya i a la seva economia", afegeix la formació en un comunicat, i denuncia que "el més greu però és que en realitat no es posposen les eleccions sinó que es produeix una veritable suspensió de la democràcia".

La Lliga critica que les eleccions quedin ajornades "sine" i remarca que "això constitueix un abús de poder inacceptable per part d’un govern en funcions i denuncia que, en cap cas, aquest govern està habilitat a prendre aquesta decisió sense extralimitar-se en les seves atribucions. I alhora expressa la seva preocupació pel fet que el Parlament estigui dissolt limitant la capacitat de control parlamentari del mateix".

També denuncia "la deixadesa del Govern per no haver previst totes les mesures possibles al seu abast per a fer possible la celebració de les eleccions fent compatibles les garanties sanitàries amb l’exercici dels drets de participació i de sufragi actiu" i recorda que "fa gairebé un any, des del 29 de gener de 2020 quan el president Torra va donar per acabada la legislatura, sabem que a Catalunya hi hauria eleccions anticipades i fa més
de deu mesos que convivim amb la pandèmia raó per la qual el Govern ha tingut temps per a preparar el dispositiu per a dur-les a terme en un context de crisi sanitària i fins i tot per preveure les disposicions legals necessàries per a ajornar-les amb empara legal i amb totes les garanties en cas de d’extrema necessitat".

"Resulta intolerable que qui ostenta el poder a Catalunya sigui incapaç de complir la legalitat i la manipuli a la seva conveniència i per això la Lliga Democràtica reclama avui deixar sense efecte el decret de suspensió i la celebració de les eleccions en el termini previst i exigeix que es duguin a terme amb les mesures sanitàries que el govern, des de fa mesos, hauria d’haver previst", sentencia.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 Ignatius, Cerdanyola, 18/01/2021 - 20:51

Ni tienen vergüenza ni se les espera que ascazoooooo ahora pido urnas y ahora las quito

#12 Estoy harta, Barcelona, 18/01/2021 - 14:28

Estaría muy bien lo del cohete, pero con todos ellos dentro.
Al final es un saltarse de nuevo la ley.
Son los amos del "cortijo".

#11 Marcial, Santa Coloma, 18/01/2021 - 14:23

Ha sido el PSC....ah no, está de perfil, que como se entere rufián aparece por el congreso con la vieja impresora samsung amenazando con decabezar a alguien. A esta izquierda caviar siempre les salva el culo la miñona.

#10 joan, manresa, 18/01/2021 - 12:58

tinu.)tota una estrategia....,esperen tenir a tots els presos amb campanya...,la pandemia amb una mica de sort controlada i axis treure pit i proclamar-se els millos i "salvadós.."....Pro la gent no som curtets de gambals i ya fa temps que hem vist coses prou grosses per dir " Aquets no ens la tornaran a fer m....a.."-----Salvem Catalunya!!!

#9 joan, manresa, 18/01/2021 - 12:52

tin.)ya es podía car per acabada.....,aquí no..,amb un Parlament inexistent,;sense President, i qui dia pase any empeny....,s'ajornen unas eleccions....,la nominació d'un pes pesant i amb garanties de guanyar per part del PSOE-PSC,a fet tremolar a tots els partits..,i are busquen temps per nous candidats i lligar pactes de perdedors ..,(cont