Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2009. 02:25h.

Primera mostra d'unitat amb l'Estatut

Dotze diaris publiquen un editorial conjunt

Primera mostra d'unitat amb l'Estatut

Imatge de la capçalera de l'editorial

La premsa catalana, en una iniciativa inèdita, ha sortit en defensa de l'Estatut mitjançant un editorial conjunt que publiquen aquest dijous la majoria de diaris amb la direcció a Catalunya. Es titula "La dignitat de Catalunya".

L'editorial pretén traslladar a l'opinió pública espanyola la preocupació que genera la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti una sentència molt dura contra l'Estatut.

El text subratlla que el dilema real és "l'acceptació de la maduresa democràtica d'una Espanya plural o el seu bloqueig", i recorda que quatre membres del Constitucional han acabat mandat, un està recusat i un altre va morir.

Dotze capçaleres publiquen l'editorial. Són La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Avui, El Punt, Segre, Diari de Tarragona, La Mañana, Diari de Girona, Regió 7, El 9 Nou, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa.

La premsa demana al Tribunal Constitucional que respecti l'Estatut perquè és "fruit d'un doble pacte polític", al Parlament de Catalunya i a les Corts Generals, i que la ciutadania va votar en referèndum.

"Hi ha motius seriosos de preocupació", afegeix el text, "perquè podria estar madurant una maniobra per transformar la sentència sobre l'Estatut en una veritable tallada en sec institucional".

El document alerta que la societat catalana no serà indiferent a una retallada: "Que ningú s'equivoqui en el diagnòstic, no estem davant una societat dèbil, postrada i disposada a assistir impassible al detriment de la seva dignitat".

Text de l'editorial

Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#90 Pau, Terrassa, 27/11/2009 - 08:21

Pobret Madrilenyo... ja et deixarem la cabra perquè et distreguis...!

#89 Madrileño, Alicante - Comunidad Valenciana - ESPAÑA, 26/11/2009 - 23:54

Tranquilo "De la Maza", no te esfuerces en razonar con ellos. Ya verás que rápido lo entienden todo en cuanto asome la Legión con la cabra al frente.

#88 Francesc, Barcelona, 26/11/2009 - 22:57

Luís, vinga, home! Com sempre, digues el mateix de l'institut Cervantes! I dels diners que el govern de Madrit dóna per a la indústria armementística. Aquesta iniciativa és dels diaris mateixos. I ha estat una gran idea per defensar el valor del vot!

#87 luis, barcelona, 26/11/2009 - 22:38

¿Cual es el importe total de subvenciones del NOSTRE GOBERN a la prensa?
¿Cuanto cuesta un anuncio del NOSTRE GOBERN en un dominical?
¿Cuantas subscripciones paga el NOSTRE GOBERN a los diarios solo por estar escritos en catalán?
ETC, ETC

#86 Francesc (2), Barcelona, 26/11/2009 - 21:44

Que una dotzena de periòdics es posin d'acord es COMUNISME ESTATUTARI si això passes a Cuba o Xina ho veuríem normal. Aquest estatut fa pudorrrrrr...