Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2020. 11:09h.

Primera patata calenta per a Tremosa

Bosch anuncia el tancament de la seva planta del Penedès i deixa 300 persones sense feina

Primera patata calenta per a Tremosa

La direcció de Bosch a Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès, ha comunicat als treballadors la intenció de tramitar el tancament de la planta on treballen 300 persones que fabriquen motors de parabrises per a diverses marques de cotxes.

Els representants dels treballadors han comunicat el seu rebuig a aquesta decisió, que qualifiquen de "mesura dràstica". Asseguren que la planta de Castellet ha fet diversos plans de viabilitat, amb ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, i ha denunciat "deixadesa" i "falta d'inversió" per part de la companyia, que el 2003 havia arribat a tenir 1.300 treballadors i ara no supera els 300.

Des de l'empresa neguen haver abandonat la planta i asseguren que des del 2016 havien estat buscant activament opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament.

A Bosch vinculen l'anunci de tancament amb una pèrdua de competitivitat de la planta. En aquest sentit, asseguren també que la fàbrica de Castellet i la Gornal, que exporta el 80% de la producció, s'ha vist afectada per la caiguda mundial de producció de vehicles. Encara que afirmen que la situació no té a veure amb el tancament de Nissan.

Bosch té diverses plantes a Europa i la resta del món dedicades a la divisió d'automoció, i la seva intenció és traslladar-hi la producció que es fa a Castellet.

El comitè d'empresa ha anunciat que es reunirà aquest dimarts amb caràcter d'urgència per pactar les mesures que es prendran, així com per fer qualsevol tipus d'acció i després presentar-les a la plantilla.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Joan, Bcn, 08/09/2020 - 22:30

No será fácil sobrevivir.
Los indepes han apostado por la estrategia de "terra cremada" Piensan que asi marcharán los no adeptos y conseguirán mayoria.
No saben, que quizás el gobierno también apuesta por lo mismo.
Al final un pueblo débil no tiene fuerza para nada, es una marioneta en manos de todos.
Ellos se equivocan, pero al resto nos v

#19 manu21, Dijon france, 08/09/2020 - 19:32

estos infelices para las trabajadoras, pero ponte en el lugar de las multinacionales que desde hace 10 años no hay estabilidad política en cataluña Ya lo había dicho y lo peor está por delante cataluña la bella se convierte en una ruina, la excusa de los países del Este es falsa Francia ya no invertir en cataluña pero todo esto discretamente

#18 Murciano, Caravaca, 08/09/2020 - 18:37

Dicen que corre una advertencia entre los sectores económicos: "Con Tremosa, pies en polvorosa".
No me extraña.

#17 l'avi Florenci, La terra, l'home i la deixa, 08/09/2020 - 18:04

Conversa escoltada avui al matí a l'estació de metro Paral·lel: "Doncs si la companyia BOSCH marxa és que la independència és a punt d'arribar, sinó s'haguessin quedat i continuat les seves operacions a Espanya des de la comunitat autònoma com sempre."
Qualitat intel·lectual separatista en estat pur.

#17.1 Purria lazi, Mollerussa, 09/09/2020 - 04:46

Jugada mestra!!
¡¡¡ JAJAJAJAJAJAJA !!!

#16 Sorry, Chez Fangue, 08/09/2020 - 17:58

A Tremosa no li treurà el son que altres 300 treballadors vagin a petar al carrer. Ni que fossin 3000. A cap "polític" l'importa un borrall aquesta situació que per ells no vol dir altra cosa que sortir a esbombar un parell de declaracions. No somnieu nanus. La "democràcia" de la llei d'Hont funciona així.