Publicitat

Estira-i-arronsa per la presa de possessió

Primera topada

Presa de possessió de Carles Puigdemont

La presa de possessió de Quim Torra ha suposat la primera topada entre el president electe de la Generalitat i el Govern espanyol pel fet que l’acte pugui estar organitzat per l’Executiu central. La presa de possessió tindrà lloc, previsiblement, aquest dijous al matí al Saló Marededéu de Montserrat, en compte de fer-ho en el tradicional Saló Sant Jordi. Serà un acte senzill, amb poc convidats -únicament la família directe de Torra-, el president del Parlament i el secretari del Govern.

Torra ja va assegurar aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que “la polèmica de la presa de possessió és que el Govern espanyol vol organitzar-la”. “Nosaltres el que volem és un acte molt senzill, és una acte que ha d’expressar la situació d’excepcionalitat, ha d’expressar la situació de tristesa que vivim”, va explicar.

La directora i presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, va preguntar-li si la “polèmica” és pel fet que li pogués imposar la Medalla d’or de la Generalitat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en aplicació de l’article 155. “El tema no és la medalla, el tema és que organitzi aquest acte el govern de Madrid”, va respondre Torra.

“Roger Torrent és el president del Parlament, li pot posar ell la medalla de president de la Generalitat, o li pot posar Artur Mas per delegació de Puigdemont”, va recordar-li Terribas. El president electe, en canvi, va defugir la qüestió per reiterar que “volem un acte íntim, discret, que vagi marcant també la pauta del que han de ser una sèrie de gestos simbòlics”.

Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Josep, Ponts, 17/05/2018 - 09:05

Una medalla, per aquet borrego...... una esquella com a maxim. O d'acord amb les seves idees, la creu de ferro de les SS.

#6 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/05/2018 - 08:17

adelante sus sueños para Ustedes, pesadilla para los que no piensan como Ustedes.

#5 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/05/2018 - 08:16

catalanas y catalanas. Ustedes les están vendiendo la moto, incluso a los que carecen de piernas para montarla, la moto y que con la independencia en una, o dos lo más tardar tres generaciones seremos lo mejor de Europa, del mundo y del sistema solar y apenas quedará nadie para comprobarlo. Tampoco aunque fuéramos inmortales nadie les dejará tirar

#4 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/05/2018 - 08:15

Y aquí la cosa, en el acto que hoy se celebrará, va de imponer una medalla de oro. Bien, así es la vida, cuestión de puntos de vista. O si organiza Madrid y aquí se acata, o no acatamos y hacemos nuestro acto. La realidad del Sr. Torra acorde a su bien ganado y ahorrado patrimonio, no representa la de cientos de miles por no decir millones de

#3 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 17/05/2018 - 08:13

que la diversidad buscada sea esa: carne de cañón, carne para acompañarla con carna femenina o carne masculina. Creo que se entiende. Matizo: carne de cañón, que no quiera trabajar y robe, hurte, creando negocio de abogados, procuradores, etc... o carne de cañón, que se drogue, con todo lo que harán para conseguir su dosis, desde venderse a roba