Publicitat
Política · 13 de Maig de 2011. 17:15h.

Primera topada de Pelegrí amb els pagesos

El sindicat agrari acusa el conseller de "deslleialtat"

Primera topada de Pelegrí amb els pagesos

Pelegrí, en una foto d'arxiu

Unió de Pagesos ha denunciat "l’incompliment del compromís del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, respecte a la legalitat i adequació en els ajuts a les inversions en les explotacions agràries". Segons aquest sindicat, el DOG publica les bases reguladores dels ajuts associats al contracte d'explotació que representen una "discriminació il·legal de les explotacions més febles del país, així com l’incompliment del mandat del Parlament, que insta el Govern a millorar els ajuts en les explotacions agràries i eliminar restriccions".

Aquesta entitat ha indicat que la nova normativa exigeix a les explotacions "més febles" que prèviament hagin assolit "una dimensió econòmica per poder-se beneficiar dels ajuts per a la seva modernització". Unió de Pagesos ha assegurat que "amb la publicació d’aquestes bases discriminatòries per a la pagesia més desafavorida, el conseller d’Agricultura no contribueix a la necessitat de modernització i a la viabilitat de les explotacions catalanes, elements fonamentals per consolidar el futur de la pagesia catalana".

El sindicat també ha denunciat "la manca de compliment de l’acord unànime sobre les polítiques destinades al desenvolupament rural sostenible del territori". Han anunciat que traslladaran aquests fets al Síndic de Greuges i partits polítics, perquè creuen que no es poden deixar passar il·legalitats que afecten a les explotacions més febles del país, així com l’actitud de deslleialtat del conseller d’Agricultura amb al sector, amb les forces polítiques catalanes representades al Parlament i amb el propi compromís inclòs en el discurs d’investidura del president de la Generalitat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ainoha, Santa Eugènia de Berga, 14/05/2011 - 21:24

No entenc com aquest senyor, que es dedicava a fer declaracions de la Renda als pagesos, ara els pot tractar tan malament. Al seu partit, Unió; hi ha gent amb més sensibilitat pel territori i la gent, com ara l alcalde de Vic, Vila-Abadal o la nova portaveu Marta Llorens.

#6 josep de miralcamp, miralcamp, 14/05/2011 - 19:11

Què es pensava en Pelegrí ! Avans de les eleccions deia que retallaria les ZEPA, ara diu que no pot fer-ho. Abans deia que reparetiria diners a dojo, ara que no en té.

La Unió de Pagesos és independent i tot i que els seus dirigents actuals la majoria són de CiU, el sindicat defensa els pagesos

#5 jajajajaja, barcelona, 14/05/2011 - 17:23

carai a vere ara sino es podra protestar no se pqerque els hi toquen les coses oi ? aqui l´unic que fa vergonya es el govent covergent govern incompetent

#4 Robert, Reus, 14/05/2011 - 10:57

El està fent Unió de Pagesos amb els governs de CiU és una vergonya. Quan manava el tripartit callaven amb unes putes tragant l'intragable i ara es desperten a muntar gresca curiosament en època d'eleccions. A qui volen enganyar si són tots membres del PSC-PSOE.

#3 Joan, Guixers, 14/05/2011 - 10:47

Ja comencem com sempre a cerrega contra el conseller d'Agricultura, Senyos de la U P ont ereu quant gobernaven el sociates? o es que tocaba callar i riure les bestieses que feien els del TRI REPARTIT.