Publicitat
Política · 22 de Juny de 2015. 18:14h.

Primera topada entre la CUP i Ada Colau

Per la presència de l’Ajuntament com acusació particular en diversos casos contra vaguistes detinguts

Primera topada entre la CUP i Ada Colau

Una imatge d'Ada Colau a l'iinvestidura com alcadessa

El grup municipal de la CUP Capgirem Barcelona ha demanat realitzar una reunió amb Barcelona en Comú (BEC) per parlar de diversos temes com la qüestió "d’acció policial” i lamenta que l’Ajuntament de Barcelona encara sigui acusació particular en diferents casos de vaguistes detinguts.

En aquest sentit, la CUP ha dit que “els quatre casos més urgents que volem plantejar són conseqüència de la Vaga General del 29 de març del 2012”, afegint que són “casos on diverses vaguistes seran jutjades per defensar el dret a un treball i una vida digna pel conjunt de la classe treballadora”.

Des de l’esquerra independentista han assenyalat que “en tots aquests casos, l’Ajuntament de Barcelona exerceix d’acusació particular, alhora que també és l’acusació que demana penes més altes”.

“Altres casos urgents versen sobre les polèmiques actuacions policials per l’anomenat ‘efecte Can Vies’, que es van escampar per tota la ciutat més enllà del barri de Sants”, ha afegit. També tenen la intenció de plantejar el paper de l’Ajuntament “en els possibles desallotjaments de centres socials”.

En la reunió que volen celebrar amb BComú volen “exigir aturar les col·laboracions de l’Ajuntament i Guàrdia Urbana amb els Mossos d’Esquadra” i “acabar amb la complicitat del cos policial de la ciutat que presta suports com per exemple tallar el trànsit i reforçar el dispositiu policial com a segona línia de xoc en cas de protestes al carrer”.

A més, han reclamat “que s’acabi amb la política de pagar advocats externs perquè actuïn per l'acusació i representació d'interessos particulars d’agents del cos de la Guàrdia Urbana”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 A, Badalona, 23/06/2015 - 15:10

Vaguistes? Però si en Garganté, després d'agredir un càmera de TV3, es va passar a l'altre extrem i ara fa d'esquirol durant les vagues generals!

#9 Don Tancredo , Barcelona , 23/06/2015 - 08:34

Esta mañana, a las 7:30 la grúa municipal echaba humo en el Carmel. Hay cosas que no cambian.... Recaudar, recaudar y recaudar....

#9.1 mirk, bcn, 23/06/2015 - 14:49

arriben vacances i han de tenir remanent per pagar les pagues dobles. No és broma, això passa abans d´estiu i abans de Nadal, Aneu amb compte

#8 spanish, Madrid, 23/06/2015 - 03:53

fascistas

#7 Joan, Sabadell, 22/06/2015 - 21:20

El dia que els que paguem la festa amb els nostres impostos ens cansem de tanta imponitat si que es liara una de gran. Els procesos judicials han de seguir el seu curs, aixo es pur amiguisme. Els de la cup tenen un morro que se'l trepitjen. I no dic que els del PP no el tinguin, que ja us veig venir

#7.1 A, Mala Pell, 22/06/2015 - 21:50

Muntareu la fatxa borroka, oi? :-D

#6 Jep, Gsva, 22/06/2015 - 21:00

No li dono un any a la Colau. Amb 11 de 41 no anira enlloc. Absns d'un any li hauran caigut una mocio de censura. De moment trsnquil.litst, fins que hagin passat les generals.
Podemos (i la seva versio barcelonina) son competidors directes del PSC, la CUP i ERC, i a la que puguin li segaran el pas.