Política · 14 de Novembre de 2008. 11:11h.

Primera topada entre Terribas i ERC

Esquerra retreu a la directora de TV3 l''espanyolització' dels Telenotícies

Primera topada entre Terribas i ERC

Mònica Terribas, Rosa Cullell i Albert Sáez

La comissió de control de la CCMA ha viscut aquest divendres el primer enfrontament -almenys públic- entre Esquerra i la directora de TV3, Mònica Terribas, que va comptar amb el suport de la formació per arribar al càrrec. El portaveu d'ERC, Carmel Mòdol, ha aprofitat una pregunta sobre el seguiment informatiu que va fer la cadena del viatge del conseller de Governació, Jordi Ausàs, al Quebec i del d'Universitats, Josep Huguet, a Xina; ambdós d'Esquerra, Terribas ha al·legat motius de "rellevància informativa" i de "disponibilitat de recursos".

En el cas d'Ausàs, ha afirmat que "abans del viatge vam saber que es faria un anunci sobre la Llei de Consultes, però era un anunci que no afegia informació rellevant". "Sobretot des de la meva experiència personal", ha afegit en al·lusió a quan era directora de 'La nit al dia'. En el cas d'Huguet, la directora de TV3 ha explicat que "el nostre corresponsal a la Xina portava un nivell de cobertura molt ampli des dels Jocs Olímpics"  i que el viatge oficial "va coincidir amb les vacances".

"Gràcies per la brevetat de la seva informació, però estic obligat a contradir-la", ha replicat el diputat d'ERC. Carmel Mòdol ha recordat aleshores que el viatge oficial del conseller de Governació "va estar cobert per l'ACN i vostès en són clients". "Vostès podien tenir accés a les imatges", ha afegit. El diputat republicà ha aprofitat llavors l'avinentesa per al·ludir a les crítiques de "determinats opinadors sobre la deriva dels informatius de TV3". "L'escaleta del Telenotícies està plena de coses que, des d'un punt de vista català són anecdòtiques", ha insistit en al·lusió a la presumpta espanyolització dels informatius.

Terribas no s'ha arronsat: "fem un seguiment de la informació, una altra cosa és que sistemàticament seguim els consellers en el seu viatge" i ha defensat que TV3 fa una "informació rellevant". "Respecte a les columnes de diaris, jo també podria fer-ho, però em sembal que és irrellevant".

Carmel Mòdol, portaveu d'ERC a la comissió

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 17/11/2008 - 05:12

És ridícul que ERC consideri que aquests dos viatges són notícia. Deixin treballar als bons professionals en pau, i fiquin al Mundo als tribunals per las "Vidas paralelas"

#47 Juanito, Barna, 16/11/2008 - 20:41

Los de ERC tienen razón, un conocido mio que ve TV3 me ha dicho que en uno de los telenoticias a un locutor se le oyo decir la palabra España en lugar del estado español como indica el guión y, al parecer, todavía no le han expulsado.

#46 pep t.b.v., VIC, 16/11/2008 - 17:36

Pero si Catalunya es una Región de España ¿Que problema hay...?

#45 mirlo, Balaguer, 16/11/2008 - 12:59

Que nos importa que Ausas este en Quebec y que Huguet este en China, si estan alli, mejor que se queden alli.
Muy bien por la Terribas.

#44 xavier montlluïs, manresa, 16/11/2008 - 12:37

nacionalistes esteu obsesionats, esteu malats de nacionalisme,Aquests viatges tan cars que fan els nostres consellers per passar-s'ho bé ens convindrien a tots per treure´ns de sobre la mala llet acumulada.Bé, això o un pinyol al dia!!