Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2008. 23:05h.

Primeres crítiques a Zapatero des del PSC

L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, alerta que "li queda un any" per arreglar Rodalies

Primeres crítiques a Zapatero des del PSC

Zapatero, al míting del PSC a les darreres municipals

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha escrit al seu bloc el que es poden considerar les primeres crítiques al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, des del PSC. Elena, a més d'alcalde des del 2005, és militant del PSC des del 1982 i membre de la comissió executiva.

L'alcalde recorda el desgavell de Renfe d'ara fa un any -que a Vilanova i la Geltrú "vam viure amb especial intensitat"- i afirma que "no oblidem algunes coses". "Aquesta fallida -afegeix- té responsables" en al·lusió als "governs Aznar que durant 8 anys van abstenir-se de fer cap inversió a la línia", però "també els de Zapatero, que tampoc va abordar les necessàries inversions a la línia durant tres anys".

"Tampoc oblidem -continua- els compromisos. El President del Govern va prometre compensacions a les ciutats que vam patir durant un any llarg, dificultats greus. De moment, res de res. De fet, cap dels responsables polítics del Govern de l’Estat és capaç de respondre què volia dir el President Espanyol quan va prometre les compensacions. Esperarem..."

"I finalment no oblidem -insisteix- el darrer compromís. El President va afirmar que resoldre la situació requeria temps i demanava dos anys, tot garantint que en aquest temps gaudiríem d'un sistema de rodalies exemplar. De moment exemplar no ho és. Les estacions segueixen en un estat lamentable, seguim tenint poca freqüència, retards i altres dificultats que hem posat en evidència i denunciat de forma sistemàtica".

"Hi ha les condicions -afegeix- per fer-ho possible. Un govern de la Generalitat capaç i disposat a assumir la competència (acompanyat naturalment dels recursos per fer les inversions que no s'han fet durant anys) i un conjunt de professionals del Ministeri de Fomento-Adif-RENFE solvent. És possible, doncs. Cal la voluntat política del Govern Espanyol. Veurem".

"Se’m fa present -acaba- la frase que llegia a la premsa d’avui de Saramago ‘Que nuestras constituciones sean algo más que una simple declaración de intenciones’. Demanava dos anys. Doncs molt bé, li queda un!!".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 jordi, l\\\'h, 03/11/2008 - 22:35

per fi hi ha algú sensat al psc??Tothom s\\\'ha de donar compte que zp,amb el bon rotllo,l\\\'únic que buscava, era guanyar temps per fer el que li dongués la gana.Però el problema no es ell,sino el 1.5milions de catalans que el van votar.

#16 Jcarles, països catalans, 03/11/2008 - 18:55


Em sembla que a Catalunya ens estem vacunan de socialespañolisme per unes quantes décades.

#15 Kropotkin, Vic, 03/11/2008 - 17:53

La verdad es que no se que es mas surrealista, que Zapatero sea presidente de un pais o que la Chacón sea la ministra mas valorada.... Jua, jua, jua,... La cazalla tiene efectos realmente dramáticos... Jua, jua, jua,...

#14 joan, manresa, 03/11/2008 - 17:08

Segons alguna veu--del net del Miquelet--,poca broma ,te pés,yan veus dintre el PSOE que veuen una escabachina electoral,i fins i tot eleccions anticipades,i segons comenta sona amb força el nom de Javier Solana, de fet,dona la talla.El Zapatero rés

#13 Joan T., Barcelona, 03/11/2008 - 12:50

I a Madriz tots tremolant de cap a peus; sort que son baixets