Publicitat
Política · 18 de Gener de 2015. 10:34h.

Primeres crítiques de Guanyem a ICV

Demanen a Inicitiva i altres partits que demanin "perdó" pels fets descrits al reportatge Ciutat Morta

Primeres crítiques de Guanyem a ICV

Ada Colau

Guanyem Barcelona, en un comunicat, fa referència al documental Ciutat Morta, emès per la televisió pública catalana, i que recull “el que va succeir la nit del 4 de febrer del 2006 quan un guàrdia urbà va resultar greument ferit al carrer Sant Pere Més Alt i es van dur a terme detencions arbitràries acusant a persones d'aquesta agressió”.

Guanyem Barcelona denuncia “aquesta greu manipulació i exigeix a l'actual alcalde Xavier Trias que es reuneixi amb les víctimes i familiars perjudicats pel muntatge del 4F i n'atengui les demandes”.

TAmbé que “s'obri immediatament una investigació interna, a fons, i que es depurin les responsabilitats que se'n derivin, i es retirin, de forma immediata, les pensions vitalícies atorgades als agents del cos de la Guàrdia Urbana implicats en aquests fets i condemnats per un altre cas greu de tortures”.

A més, Guanyem Barcelona considera que “l’exalcalde Joan Clos, l'exregidor de Seguretat i Mobilitat Jordi Hereu, l'exregidor de Ciutat Vella, Carles Martí, i l'exconsellera d'Interior, Montserrat Tura, així com els partits que governaven en aquell moment (PSC, ERC, ICV) –també còmplices d'aquest silenci i d'aquesta manipulació– haurien de comparèixer públicament per donar explicacions i demanar perdó a les víctimes, per la seva complicitat en els fets que denuncia el documental Ciutat Morta”.

Guanyem Barcelona també creu que “és important que els mitjans de comunicació facin una reflexió sobre el silenci que va girar entorn a aquests fets durant i després del procés judicial”.

Aquesta plataforma ciutadana té previst projectar el documental (sense el metratge censurat per les mesures cautelars interposades pel Jutjat de Barcelona) el proper 26 de gener. Es farà un debat posterior amb Xapo Ortega i Xavier Artiga, directors del film.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 joan, barna, 19/01/2015 - 16:44

Guerra de polls!! Només falten els de la CUP!

#7 Olimpias, Barna, 19/01/2015 - 10:00

Gràcies, Ada Colau! Sort en tenim de vosaltres i de la CUP. Uns fets com els "Ciutat morta" no poden quedar només en un documental. S'ha de fer justícia i tancar a la pressó els responsables. No entenc com hi ha persones que no es commouen veient tal grau d'injustícia.

#7.1 joan, barna, 19/01/2015 - 16:45

Tampoc és que les CUP es conmoguin gaire amb les victimes d'ETA o les opressions del govern de Veneçuela amb els disidents..quina doble moral!

#6 Xavi, BCN, 18/01/2015 - 20:25

Si quieres un buen sarao
vota amarillo, verde o morao
pero no votes ni azul ni colorao !!!!

#5 Jupel, Sant Cugat, 18/01/2015 - 13:26

Ningú recorda el policia que va quedar paraplègic ni el culpable que va tirar la pedra, i que mai es va entregar tot i saber que es culpabilitzaven innocents. No accepto lliçons d'ètica!!!.

#4 Enriqueta, Rubi, 18/01/2015 - 12:22

En primer lloc, sra. Colau la que hauria de
demanar perdó és vostè, que va dir que mai
faria política i miri com està acabant, removent
cel i terra per aconseguir una cadira.

Au va!