Publicitat
Política · 5 de Gener de 2011. 20:28h.

Primers incompliments de Mas

La creació d'un Departament d'Universitats, el manteniment de càrrecs o els 80 Km/h

Primers incompliments de Mas

Imatge de l'Executiu d'aquest dimarts

Governar és més difícil que estar a l'oposició. Els primers dies del Govern Mas han suposat l'incompliment d'algun compromís electoral -com la creació d'un Departament d'Universitats- o el manteniment de càrrecs -com el de vicepresident- que havien estat criticats des de l'oposició.

L'ara conseller d'Interior, Felip Puig, havia considerat que el càrrec de vicepresident -aleshores ocupat per Josep-Lluís Carod-Rovira- era un "nyap jurídic".

El passat 20 de maig, per exemple, el llavors candidat de CiU es va reunir amb els rectors de les universitats catalanes -molt crítics amb la gestió de Josep Huguet i Blanca Palmada- i va anunciar que recuperaria la conselleria d'Universitats.

Al final no ha estat així tot i que Mas ha fitxat com a conseller Andreu Mas-Colell que ha rebut elogis unànimes de tota la comunitat universitària i ha creat un Departament d'Innovació, Universitats i Empresa amb Francesc Xavier Mena al capdavant.

Mas també ha mantingut el càrrec de Vicepresident -creat pel tripartit en la seva Llei de Govern- malgrat que sempre s'ha criticat que té connotacions de política espanyola perquè, a Catalunya, el càrrec específic és conseller en cap o conseller primer. Però aquests tenen més competències polítiques que no pas Vicepresident.

Un altre 'incompliment' són els 80 km/h. Una de les altres mesures que ha fet pública el nou Govern de CiU ha estat la de mantenir la velocitat variable, malgrat que durant la campanya electoral Artur Mas va insistir en que eliminaria la limitació a 80 km/h a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El passat 3 de gener, el conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar que mantindrà el model de velocitat variable als accessos a Barcelona que va implantar el tripartit, encara que va precisar que serà més flexible i que acabarà amb la "rigidesa excessiva" que suposa fixar com a límit els 80 quilòmetres per hora.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 Hug, de Mataplana, 07/01/2011 - 15:30

Quina por aquestes amenaces a l'e-notícies d'algun estúpid fanàtic convergent (que n'hi ha i força, d'èmuls del Joan Ferran) aquí a baix. Catalunya esdevindria una partitocràcia sense un mitjà lliure com l'e-notícies. Si cal fer una col·lecta popular compteu amb la meva humil donació.

#36 convergent, de ponent, 07/01/2011 - 15:27

Prou influència del Duran a CiU: trencament de CDC amb UDC! Què cony s'han pensat que són aquests 4 gats?

#35 Llúcia, Palafrugell, 07/01/2011 - 15:10

Arrogant Jordi 09:37: a CiU us va votar el 38% dels que van anar a votar. El 64% NO (NO: 2 de cada 3 votants). A CiU us van votar el 23% dels catalans amb dret de vot. El 77% no (NO: 3 de cada 4 catalans). Als altres menys, però dir que us va votar la majoria indica que el teu QI és inferior a 80.

#34 Carles, Sant Just Desvern, 07/01/2011 - 11:03

Per quina raó el govern del senyor Mas està confirmant en els seus càrrecs, als Departaments de Salut, Presidència; Ensenyament, etc. a militants d ERC i del PSC, en comptes de posar gestors de CDC o, inclús independents? Es que CDC no té gent capacitada?

#33 Jordi , Mollet del Valles, 07/01/2011 - 09:37

0Ostres!!!. Què interessant és veure l'activitat que teniu als comentaris i als foros els que vau votar a altres partits que no fosin CIU. A veure si ho enteneu d'una vegada: CIU va guanyar de carrer!!!. CIU representa a la majoria del poble català!!. A veure si teniu una mica de paciència.