Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2018. 17:21h.

Procés en minoria

El Govern perd mitja dotzena de votacions

Procés en minoria

Quim Torra i la consellera Laura Borràs (foto: Job Vermeulen)

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya i Esquerra han perdut sis propostes de resolució -algunes presentades individualment i d’altres transaccionades- en la darrera sessió del Debat de Política General després que el sobiranisme hagi perdut la majoria absoluta al Parlament. El Govern s’ha quedat en minòria per la negativa de JxCat a adequar la fómula de delegació de vot dels seus diputats processats a les recomanacions dels lletrats de la cambra catalana.

D’aquesta manera, el bloc sobiranista ha perdut els vots de Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, a més del de Toni Comín, que va renunciar a delegar el seu vot. Així doncs, els dos partits que sostenen el Govern i la CUP sumen 65 diputats a l’hemicicle, els mateixos que Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú i el PPC.

Entre les votacions que ha perdut l’Executiu de Quim Torra, hi destaca una proposta de resolució de la CUP que reivindicava “el dret imprescriptible i inalienable de Catalunya a l'autodetermina­ció”. La iniciativa ha rebut el suport de la formació anticapitalista, de JxCat i ERC, un total de 65 vots, però n’ha rebut el mateix nombre en contra. En cas d’empat, el reglament del Parlament fixa que s’ha de repetir la votació dues vegades, però si el text rep tres empats seguits, la proposta decau i es dóna per rebutjada.

Per la mateixa raó, el ple ha rebutjat reprovar el Rei i demanar l'abolició de la monarquia. La proposta de resolució ha rebut els 65 vots a favor de JxCat -el grup que ha presentat el text-, ERC i la CUP, però no ha prosperat pels també 65 vots en contra de Ciutadans, PSC-Units, Catalunya en Comú i el PPC.

El Parlament, en canvi, ha aprovat que la Generalitat negociï amb el Govern espanyol “un referèndum acordat, vinculant i reconegut internacionalment que respecti el dret a decidir de la ciutadania catalana”. El text, un resolució de JxCat i ERC, no inclou l'ultimàtum que el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer al president espanyol Pedro Sánchez fa una setmana, quan va advertir-li que li retiraria el suport al Congrés si no li plantejava una proposta de referèndum abans de novembre.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#21 cata..queeee, Montcada i Reixac, 10/10/2018 - 15:25

A la Laura le gusta demasiao lucir tipo...podria dedicarse mas a su departamento....que acicalarse..luego somos machistas...no es no

#20 khan, Barcelona, 10/10/2018 - 09:49

No es cap secret ni noticies, Primer intresos personal segon del partit y terce el proces.

#19 anti-nazis, Barcelona, 10/10/2018 - 09:17

Y encima este próximo viernes manifestación constitucionalista en Barcelona, la cual se augura muy numerosa por la euforia que se respira en los contrarios a la independencia.

#19.1 Alcoberro´s, Barcelona, 10/10/2018 - 09:37

Nada, tranquilos. Ya saldrá la guardia urbana y dirá que sólo eran 180 manifestantes.

#18 Capit@n España, Purgandus Pópulus !!!, 10/10/2018 - 08:17

Es el fin de la República Virtual de la Butifarra. Camaradas, bebamos pues un sorbo de ratafia que las penas con alcohol son menos penas..sniff, sniff, sniff....

#17 Tom, Barcelona, 09/10/2018 - 23:03

El hundimiento