Publicitat
Política · 15 de Gener de 2020. 21:04h.

Procés en retirada

L'independentisme ja només demana “autodeterminació, amnistia i fi de la repressió”

Procés en retirada

Quim Torra, amb Pere Aragonès i Mertixell Budó

El dret a l’autodeterminació, l’amnistia i la fi de la repressió són les tres reclamacions que el Govern ha consensuat aquest dimecres amb els partits i entitats independentistes per portar a la mesa de negociació amb l’Executiu espanyol. “A la reunió amb els partits i entitats hi hagut un consens per reclamar el dret a l’autodeterminació i el fi de la repressió com a eixos principals de la negociació”, ha afirmat la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que “l’autodeterminació, l'amnistia i la fi de la repressió són grans consensos al nostre país i creiem que són la manera de solucionar democràticament el conflicte”. La dirigent dels republicans ha reclamat “recuperar la unitat estratègica”, després de reconèixer que “no ens posem d’acord en el com, la manera i els passos a seguir per arribar a la independència”.

La diputada de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, també ha assenyalat que “la mesa de negociació ha de servir per fixar com es resol el conflicte mitjançant l’autodeterminació”. “No volem que aquesta mesa de negociació serveixi per perdre el temps”, ha advertit la dirigent de JxCat.

Per la seva banda, el diputat de la CUP, Carles Riera, ha manifestat un “profund escepticisme” envers la mesa de diàleg amb el Govern espanyol, perquè “no és un marc de resolució democràtica del conflicte català”, sinó “fruit d’un acord d’investidura entre ERC i el PSOE”. Riera ha fet una crida a la desobediència civil i institucional per “forçar l’Estat a una negociació irreversible sobre el dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió”.

80880-reunio.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Raurell, Barcelona, 16/01/2020 - 09:53

Con todo respeto Sr. Rius, ¿"solo" piden la autodeterminación y la amnistia? ¿Le parece poco?.

#2 Coque, El centro de Tabarnia, 16/01/2020 - 09:17

¿Pero de que represión habla esta gente?
No quebranten la ley y todo ira bien
Si yo circulo por el autopista a 180 km/h y me capta un radar de tráfico y me multa ¿alguien cree que eso es represión del Estado?

#1 Marti, Palafrugell, 16/01/2020 - 06:41

"No volem perdre el temps..." diu la pijo-progre sobredimensionada Artadi. Dona! Ja no ve d'aqui: portan deu anys perdent el temps, per una mica més no passa res i mentrestant, van fent la viuviu.