Publicitat

Ara demanen un altre referèndum

Procés sense fi

Mas, votant el 9-N

El procés ha tornat a començar. Després d'haver defensat el “mandat democràtic” referèndum de l'1-O, defensar que la República catalana estava vigent –Puigdemont ho deia recentment fins i tot en un tuit– i defensar que només calia activar-la, ara l'independentisme es desdiu.

Fins i tot Jordi Cuixart, considerat per molts el veritable líder del procés, se sumava a aquesta tesi el cap de setmana passat en una entrevista a Nació Digital. Ara demana un referèndum “sense adjectius” el que ja ha provocat nombroses crítiques. Cuixart ha caigut del cavall.

No és el primer. La CUP, abans del debat de política general, ja va proposar el 28 de setembre passat abans del debat de política general un altre referèndum el que va provocar la ironia del líder del PP català, Alejandro Fernández, en el mateix debat.

“Mentre superar l'estupor que ha provocat veure la CUP enfilar-se a la roda del hàmster processista -va afirmar el passat 29 de setembre-, ells que havien repetit destrossament que el referèndum ja s'havia fet, que era l'1 d'octubre, que era vinculant i que només calia implementar-ho i el que ho negués era un botifler, ara es despengen dient que cal fer-ne un altre el 2025.

ERC i Junts van acabar votant una resolució en què demanaven un “referèndum acordat” amb l'Estat que tothom sabrà que no es farà. La resolució va ser acceptada fins i tot pels sectors més radicals de Junts –els diputats Francesc de Dalmases o Salvador Vergés– per no posar en risc encara més la presidència de Laura Borràs.

Junts, en canvi, va fer dimitir Jaume Alonso-Cuevillas de la Mesa del Parlament en advertir dels riscos judicials en què podia incórrer en el cas de tramitar resolucions fora de l'àmbit competencial del Parlament o de la Constitució.

 

- Bizum: 600.43.49.84

- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies

- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 bejota, bcn, 12/11/2021 - 12:37

LO QUE TOCA AHORA ES RECONQUISTAR LA CATALUÑA NORTE (EL ROSELLÓN) ,UN TERCIO DE CATALUÑA PERDIDO VERGONZOSAMENTE POR MOSSEN PAU CLARIS A FAVOR DE FRANCIA.

#9 bejota, bcn, 12/11/2021 - 12:34

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#7 La moma laci, Barcelona, 10/11/2021 - 15:29

Van como pollo sin cabeza, tan aviat diuen que l'octubre 2017 van guanyar, com de montar un altre pollastre, acordat, no acordat o descordat, de mica en mica, tothom que pugui anirà desfilant d'aquest manicomi, P.J. i P.F., catalans bilingües, lliures d' ADN "superior" i que els mantinguin els estelats

#6 Die Frage, Girona, 10/11/2021 - 14:41

Eixuga't i tornem-hi, Quimeta.

#5 Marcial Heredia, el circo de la tele, 10/11/2021 - 14:39

Y colorín colorado este cuento aún no se ha acabado. Ni se acabará. No se irán, un parásito nunca abandona su presa. La independencia es el peor negocio para esos nacionalistas.