Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2020. 09:32h.

Processats els dos mossos que van ajudar a fugir Puigdemont

Per un delicte d'encobriment

Processats els dos mossos que van ajudar a fugir Puigdemont

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per un delicte d'encobriment els dos agents dels Mossos d'Esquadra que acompanyaven l'expresident Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya.

El magistrat ha atès la petició de la fiscalia de l'Audiència Nacional, que va demanar aquest dimecres al Jutjat Central d'Instrucció 6 el processament dels dos agents dels Mossos d'Esquadra que acompanyaven l'expresident Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya a conseqüència de la reactivació de l'euroordre contra ell el març de 2018.

"Malgrat la seva condició de funcionaris de la policia, i amb ple coneixement que el Sr. Puigdemont tenia una ordre de recerca i detenció europea lliurada pel Tribunal Suprem, el van ajudar a intentar sostreure de l'acció de la justícia quan aquest últim es desplaçava des de Hèlsinki (Finlàndia) fins al seu domicili a Bèlgica" assegura el magistrat. Segons el jutge, l'actuació dels dos mossos anava encaminada a evitar la detenció de Puigdemont i, per tant, coincideix amb "els caràcters d'un delicte d'encobriment".

El jutge també fa cas el Ministeri fiscal i arxiva la investigació contra Josep Maria Matamala i Lluís Alay, que també eren amb Puigdemont en el moment de la detenció.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 15/02/2020 - 11:40

"Processats els dos mossos que van ajudar a fugir Puigdemont"

Pues es injusto... aquí el sucedáneo de "la Pimpinela Escarlata..." es... Matamala. Los mozos al fin y al cabo solo son unos mandaos puestos ahí por el ayuntamiento...

#3 Íñigo, Palma, 15/02/2020 - 11:14

Un policía que ha prometido cumplir y hacer cumplir la ley comete un delito de encubrimiento. Si es culpable se le juzga y condena. Vamos lo que se llama estado de derecho. Eso que algunos quieren derrocar por su ensoñación.

#3.1 no soy nadie, barcelona, 15/02/2020 - 18:42

no les pasará nada, ya lo vereis

#2 Albert, BCN, 15/02/2020 - 10:18

A ver si se acaba este tufo a impunidad de la que gozan los que se saltan las leyes que curiosamente son los que tienen la responsabilidad de velar para que se cumplan

#1 EduardR, bcn, 15/02/2020 - 09:59

Si en lugar de un expolítico, fuera un narcotraficante a que no habría una sola duda? pues igual... fuera del cuerpo de los Mossos, esta gente no es de fiar.