Publicitat
Política · 5 de Març de 2021. 08:26h.

Prohibit dir "Espanya"

Centenars d’indepes donen suport a la demanda d’una candidata de JxCat

Prohibit dir "Espanya"

Qui va ser candidata per JxCat a les darreres eleccions del 14-F, Rosario Palomino, ha fet una crida des de twitter a no pronunciar la paraula ‘Espanya’. Palomino, “catalana nascuda a Perú”, va ser la número 32 per Barcelona a les llistes del partit de Carles Puigdemont.

La seva petició ha tingut èxit entre l’independentisme i centenars de respostes han donat consells per no haver de dir ‘Espanya”. L’excandidata considera que no pronunciar l'esmentada paraula suposa alliberar-se “psicològicament”.

“Acabo de trucar al CAP per demanar hora, al donar el meu DNI, la senyoreta que m'atén repeteix l'última lletra del meu DNI: -E d'Espanya, i jo la rectifico, li dic: -E d'Estrasburg. Alliberem-nos psicològicament”, ha explicat a la xarxa. Per aquesta piulada ha rebut més de tres mil ‘likes’.

Entre els centenars de respostes hi ha qui explica que en aquests casos cal dir dir “E de Escòcia”, “E de Estocolm”, “E d’Euskadi” o “E d’estelada”. Però aquests independentistes no només rebutgen dir “E d’Espanya”. També insten a evitar dir la paraula “M de Madrid”. En aquests casos recomanen dir “M de Mallorca”.

Publicitat
Publicitat

137 Comentaris

Publicitat
#118 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 07/03/2021 - 19:32

imaginad que una inmigrante nacionalizada en Francia soltase que odia pronunciar "Francia", ¿cuánto le duraría la nacionalidad francesa?

#117 Pregunto yo, Tarragona, 07/03/2021 - 11:23

Esta tipa no es de aqui, verdad ? Es de la que comen con cubiertos gracias a nosotros, verdad ?

#116 electra, Barcelona, 07/03/2021 - 10:43

Qui li ha donat la nacionalitat espanyola? que li treguin i torni al seu país, allí viurà molt millor!!

#114 Joan del Bages, Manresa, 06/03/2021 - 11:17

Ohhh.. Que "ingeniosa" aquesta sra Que patètica i pueril. I aquesta era candidata al Parlament amb el nivell que demostra ? Ara m'explico com pot anar la política catalana. Quin "nivell" tenen. Però ull ! El mateix es pot dir dels qui anaven als primers llocs de les llistes.

#112 dazed and confused, M DE MANILA, 06/03/2021 - 09:09

— Por favor vamos a Plaza España
— Cállese chalao, que Ud. donde quiere ir es a Estrasburgo